National Instruments gyárlátogatás

Az iskolánk hat diákja és két kísérő hétfőn ellátogatott az NI Hungary kft. debreceni gyárába. Egy bő két órás utazás után megérkeztünk Debrecenbe. Miután öltözéket váltottunk, indultunk is a gyár különböző szektorait megnézni. Különösen jó volt a programban, hogy a gyárlátogatáson körbe vezettek bennünket.
A gyárlátogatás után egy sajtótájékoztatón is részt vettünk, amelyen beszélhettünk arról, hogyan ismerkedtünk meg a myDAQ mérőműszerrel egy pályázaton, melynek keretében fizikai méréseket terveztünk és kiviteleztünk. Az NI-tól ilyen eszközöket és ezeknek a „nagy testvéreit” a Zsótér Pál Alapítványon keresztül ajándékba kaptuk, hogy itt a Mozgásjavítóban minél korszerűbb méréseket tudjunk végezni. Ábrahám László úr, aki az NI ügyvezetője, azt mondta, hogy a myRIO készülék többet tud, mint az Apolló 11 műszerei, a myELVIS pedig egyetemi laborok mérésihez is használható. A jövőben további újabb projektekbe szeretnénk részt venni együtt, amelyhez Dr. Vizi Tibor tanár úr, az NI mentorprogram keretében felajánlotta a segítségét.
A sajtótájékoztató után megvendégeltek bennünket egy kis finom pizzával is.
Nagyon szépen köszönjük mindenkinek a segítségét, támogatását, különösképp Reményi Gábornak, akivel a kapcsolatunk már egy picivel régebbre nyúlik vissza, hiszen májusban személyesen hozta el az első mérőeszközt iskolánkba.

Ádám Bianka és Piák Barnabás

A helyi sajtó is hírt adott az eseményről (további fotókkal), amely ide kattintva érhető el.

Kategória: Hírek, kezdőlap_hírek