Rekonstrukció

Rekonstrukciórekonstrukció

2010 decemberében lezárult intézményünk nagyszabású rekonstrukciója, melynek keretében első lépésként egy új iskolaépülettel gazdagodtunk, a második ütemben pedig az Uzsoki Kórháztól „megörökölt” szomszédos épület, a Medgyes-ház felújítása, átalakítása valósult meg.

Az új iskolai épületben összesen 11 tanterem, 3 szaktanterem, egy 25 méteres, versenyek rendezésére is alkalmas uszoda, valamint egy tanmedence, négy tornaterem és egy színházterem is kialakításra került, az ebédlőn kívül pedig helyet kapott egy kávézó és egy hatalmas zsibongó. Az új diákotthon területén összesen 6, egyenként 12 fős apartman várja lakóit. A Medgyes-házban talált otthonra a Mozgásvizsgáló Szakértői Bizottság, valamint további hat apartman készült el a beruházás keretében.

Az új épület a fővárosi önkormányzat megrendelésére, két és fél milliárd forintból készült el és a beruházás mintegy kilencezer négyzetméterrel növelte meg az intézmény területét, a második fázisban átépített Medgyes-ház pedig további 3100 négyzetméternyi terület használatára ad lehetőséget.

A több mint 100 éves múltra visszatekintő intézmény ezzel a nagyszabású beruházással és pedagógiai megújulással vélhetően további 100 évre biztosít teret a legsúlyosabban mozgássérült gyermekek és fiatalok fejlesztéséhez.

Tervező:
3H Építésziroda, Csillag Katalin és Gunther Zsolt
Gall és Társai Építésziroda Kft., Anthony Gall

Kivitelező:
Progress-B 90 Zrt.

Bonyolító:
ÉPBER Zrt.

A menüpont betekintést kínál a rekonstrukció folyamatába, legfontosabb pillanataiba.