Pszichológusok

Pszichológus munkacsoportVágyak-PM

Egyéni és csoportos pszichológiai foglalkozásokat tartunk az intézményünkben tanuló gyermekeknek, fiataloknak. Célunk elsősorban a tanulók pszichológiai megsegítése, az érzelmi, kapcsolati és teljesítménybeli nehézségek kezelése, az önismeret és a társas készségek fejlesztése. Feladatunk továbbá szükség esetén a krízisek, veszteségek kezelése.
Pszichológusként támogatjuk az iskolai és kollégiumi oktató-nevelő munkát, részt veszünk a komplex egyéni fejlesztési folyamatokban.
A hozzánk forduló szülőknek, pedagógusoknak, apartman gondozóknak konzultációs lehetőséget biztosítunk, ahol megbeszéljük a gyermekekkel, fiatalokkal kapcsolatban felmerülő kérdéseket és feltérképezzük a lehetséges megoldási módokat. Igény esetén a kollégák és a szülők számára pszichológiai témájú előadásokat szervezünk.

Időpont egyeztetés, kapcsolat:

Ambrózi Kata (hétfő, kedd)
Mellék: 205
E- mail: ambrozi.kata@mozgasjavito.com
Iskolapszichológusként leginkább a diákokkal, pedagógusokkal találkozom. Célom, hogy a gyerekeket segítsem önismeretben, életvezetésben, feszültségoldásban, társas kapcsolataikban, különféle elakadások megugrásában. Szeretem felfedezni az egyéni értékeket; érdekel, hogy ki miben ügyes, érdekelnek az egyéni életutak és lehetőségek, a rugalmas megoldások.
Várom szülők megkeresését szülőkonzultációra vagy családterápiára. Ez egy jó lehetőség arra például, hogy a családtagok közelebb kerüljenek egymáshoz, javuljon a kommunikáció, kisebb-nagyobb elakadások megoldódjanak.

Balázs Szabina (hétfő-péntek)
Mellék: 208
E-mail: balazs.szabina[kukac]mozgasjavito.com
Munkám során főként az óvodás és általános iskolás korú gyerekekkel foglalkozom. Várom a gyermekek, szülők, pedagógusok megkeresését beilleszkedési nehézség, a hangulati életben bekövetkező változások, önértékelési problémák és családi életben előforduló nehézségekkel kapcsolatban. Az egyéni foglalkozásokon túl részt veszek az apartmanok és osztályok közösségfejlesztésében is, valamint a gyermek pszichodráma csoportok vezetésében is. A tavalyi tanévtől kezdve lehetőség van a szülő- konzultáción túl, család konzultációra és családterápiára is.

Czimmermann Éva (hétfő-péntek)
Mellék: 210
E-mail: czimmermann.eva@mozgasjavito.com
A tanulókkal, szülőkkel és kollégákkal való munkámban a lelki egészség fejlesztése, a kreativitás kibontakoztatása, valamint a nehéz élethelyzetekkel, elakadásokkal való megküzdéshez szükséges érzelmi támogatás biztosítása a leghangsúlyosabb. A beilleszkedési, viselkedéses, hangulati problémákon túl lehet hozzám fordulni önismereti és pályaorientációs kérdésekkel kapcsolatban is. Elsősorban egyéni foglalkozásokat tartok minden korosztály számára. A szülőkkel és a kollégákkal való együttműködésre pedig személyes konzultációs alkalmak adnak lehetőséget.

Gergely Sára (kedd és csütörtök délután, megbeszélés alapján)
Mellék: 205
E-mail: gergely.sara@mozgasjavito.com
Pszichológusként és mozgáskorlátozottként úgy vélem, sajátos szempontból leszek képes segíteni a gyerekek és serdülők és nem utolsó sorban a szülők iskolai életét. Kifejezetten foglalkoztat a nehéznek tételezett témákkal való munka, mint a szexualitás vagy a gyász. Önismereti tapasztalatom van Autogén Tréning és Pszichodráma módszertanban.