Óvoda

Óvodai intézményegységovodakep

Információk az óvodai jelentkezésről
Mozgásfejlesztés az Óvodában – kisfilm
Farsang az óvodában, 2017 – kisfilm
Az óvoda híreit itt gyűjtöttük össze.

1978 óta működik intézményünkben iskola előkészítő tagozat. Az előkészítő tagozat 2013. szeptemberben óvodává alakult. Jelenleg három 8 fős csoportban már 3 éves kortól fogadjuk a mozgáskorlátozott gyermekeket.
Kis létszámú csoportjainkban gyógypedagógus óvónők komplex szomatopedagógiai fejlesztést végeznek. Minden csoportban 1 gyógypedagógiai asszisztens segíti a pedagógusok munkáját.

Foglalkozások:

  • Anyanyelvi nevelés
  • Ábrázolás
  • Fejlesztő játék
  • Ének
  • Környezet tulajdonságainak megismerése: A csoportban tartott foglalkozásokon kívül csütörtöki napokon kirándulások, séták, változatos programok alkalmával ismerkedhetnek meg a gyerekek szűkebb és tágabb környezetükkel.
  • Mozgásnevelés: A gyermekek mozgásfejlesztését egyéni vagy kiscsoportos mozgásnevelés foglalkozás keretében heti 4 alkalommal pedagógiai végzettségű gyógytornász vagy szomatopedagógus végzi. A mozgásnevelés foglalkozások egy része az intézmény saját uszodájában zajlik. Speciális eszközparkkal rendelkezünk a járás és közlekedést segítő eszközök különféle típusaival.

Az óvodások egész napját, minden tevékenységüket áthatja az önállóságra nevelés szemlélete. Nagy csoportban különös hangsúlyt fektetünk az iskola előkészítésre és a mozgáskorlátozottságból eredő hátrányok kompenzálására. Egyéni fejlesztést biztosítunk különböző területeken az arra rászoruló gyermekeknek: logopédia, látásfejlesztés, augmentatív és alternatív kommunikáció fejlesztés, hallásfejlesztés.

Óvodánkba a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat, Mozgásvizsgáló, Gyógypedagógiai Tanácsadó, Korai Fejlesztő, Oktató és Gondozó Tagintézménye (mozgasvizsgalo.hu) szakértői véleménye alapján lehet felvételt nyerni. Az Óvoda kizárólag mozgáskorlátozott gyermekeket fogad.

Munkatársak:

 

Szentesiné Keleméri Dóra Óvodai intézményegység vezető 06-1-251-69-00/117, kelemeri.dora[kukac]mozgasjavito.com
Drabb Lilla Gyógypedagógus, óvónő  

 

Óvoda: 06-1-251-69-00/270

Jaczina Petra Gyógypedagógus
Kiss Mária Gyógypedagógus
Krecz Fanni Gyógypedagógus
Méhes Krisztina Gyógypedagógus
Péntek-Szakály Krisztina Gyógypedagógus
Farkas Mónika Gyógypedagógiai asszisztens
Ferencz Kitti Gyógypedagógiai asszisztens
László Matild Gyógypedagógiai asszisztens
Lénártné Peti Melinda Gyógypedagógiai asszisztens