Pünkösdi Királyság

Egyszer volt, hol nem volt… Nem is olyan régen, 2022. június 13-án és 14-én a Mozgásjavító apraja és nagyja összegyűlt, hogy megkezdjék az előkészületeket a Pünkösdi királyság megalakulásához.

Az ünnepély a különböző minisztériumok munkájából épült fel. A diákság először megismerkedett a királyság múltjával, jelenével és jövőjével.

A múlt a Történeti Minisztérium kutatásából és bemutatójából állt össze, míg a jelenről a Médiahatóság híradójából tájékozódhattak az alattvalók.
A jövőt az Energetikai Minisztérium tárta a birodalom népe elé az okos város makettjén keresztül:
A történeti áttekintést követően a Sportminisztérium az Arénában várta a népet, hogy mindenki kipróbálhassa az új nemzeti sportot a minisztériumi dolgozók segítségével:


Mikor a küzdőtéren összegyűlt a gyereksereg, kezdetét vette a koronázási ünnepség:

A zászlófelvonást a Himnusz követte, amit minden alattvaló tisztelettel hallgatott:

Pünkösdi himnusz 

Magyar urak jőnek, pünkösdi királynak,
 Hölgyeik mellettük, mind szép virágszálak,
 Szépen összegyűltvén királyra szavazni,
 Háromszor az égbe koronát feldobni.

Háromszor repült a Mozgásjavítóra,
 Háromszor is szállt a jó apartmanokra,
 Így lett iskolánknak szép diák vezére,
 Évek múltán is még őróla regélnek.

Milyen király volt ő,
 az ő párját nézzed,
ad-e kuponból
  a suli népének.

Ezt követően a Választási Bizottság sok-sok közjegyző jelenlétében, sorsolással választotta ki az ualkodói párt, akiket a Koronaékszer Minisztérium kézzel készített koronáival koronáztak meg, és még egy büfébe szóló vásárlási utalványt is kaptak:

Az ünneplés után Hajdú Lili (a Retorikai Minisztérium munkatársa) tolmácsolásában meghallgattuk a királyi beszédet, amit a nép üdvrivalgással fogadott, ezzel is bizalmat szavazva az uralkodóknak.

Koronázási beszéd

Köszöntöm a Pünkösdi Királyság minden alattvalóját. Azért gyűltünk itt ma össze, hogy beavassuk a Pünkösdi Királyság idei királyát és királynőjét.

Hálásak vagyunk elődeinknek, hogy ilyen erős királyságot építettek fel. Megígérhetjük népeinknek, hogy folytatjuk azokat a hagyományokat, amelyeket felmenőink hoztak létre. Fogadjuk, hogy az Alkotmányban szereplő jogokat betartjuk és betartatjuk. Továbbá, megígérjük, hogy nem bontjuk le a rámpákat, növeljük a mozgásórák számát, valamint, hogy továbbra is legalább egy lift hetente elromlik.

Népeinktől pedig azt kérjük, hogy időben érjenek iskolába, segítsék egymást és legyenek mindig kedvesek és elfogadóak egymással.

És ezennel megkezdjük uralkodásunkat az Úr 2022. évének június havának 14. napján. Kezdődjön a mulatság!!!

A beszédet az apródok ügyességi bemutatója követte, ami annyira elvarázsolta az uralkodókat, hogy határozottan javasolták mindegyik legény és leány azonnali apróddá avatását. Szerencsére a felkészült Pénzügyminisztérium már készenlétben volt az emlékérmekkel, így minden apródjelölt nyakába került egy-egy medál:

Az ünnepséget a Főétekfogó bejelentése zárta, miszerint mindenkit megvendégel a királyság. Aztán estig tartott a tánc és a zene…

Aki nem hiszi járjon utána!

A Történeti Minisztérium bemutatja a királyság múltját
A Médiahatóság híradója

Pünkösdi királyság
2022