Három nap a 120 év jegyében

Intézményi Témahét

Az idei évvégi projektnapokon június 13.-án, 14.-én és 15.-én az iskola megalapítására emlékeztünk, ezért az eseményeket egy „szabadkőműves bál” köré szerveztük. Az első napon miután megnyílt egy iskolánk jelenét illusztráló fotókiállítás és egy fizikatanításához használt szemléltető eszközöket bemutató tárlat, a nagyobb diákok előadásokat hallgathattak meg az iskola múltjáról, a kisebbek kincskeresésben vettek részt, a második napon munkacsoportokban egy-egy kreatív feladatot oldottak meg, hoztak létre valamit, míg a harmadik napon az iskolaudvaron, egy ünnepség, egy „bál” keretében került bemutatásra mindaz, amit megtanultak, alkottak a gyerekek.

Az első nap előadásai közt hallhattak a Fizikatanítás múltjáról, Zsótér Pálról, az iskolánk buszainak történetéről, 1956-ról, a parasport történetéről, az egykori kollégiumi életről, Lajta Béla művészetéről, az iskolát alapító szabadkőművesekről, továbbá két egykori kolléga – Ágoston Gabriella és Gyalai Katalin – visszaemlékezését.

A második napon, míg a kisebbek a „bál” nyitó táncához készítettek jelmezt és a koreográfiát gyakorolták a nagyobb diákok megírták az iskola himnuszát, sport- és táncbemutatókkal készültek, filmeket forgattak, megalkották a suli zászlóját, koridéző jelmezeket és ékszereket készítettek, megírták az alapítóbeszédet és előkészítették az igazgató választást is.

A harmadik napon mindnyájan összegyűltünk az iskolaudvaron és együtt meghallgattuk, megnéztük az elkészült produkciókat, miközben felidéztük az elmúlt 120 év egy-két gondolatát.