Ismeretlen világ tematikus tábor

Idén is megrendezésre került tematikus táborunk, ezúttal „Ismeretlen világ” címmel. Amennyire nehézkesen indult a szervezés, annyira békésen és jó hangulatban zajlott a Verőcén töltött egy hét.
A csapatunkat ez alkalommal is a KórházSuli önkéntesei és pedagógusai erősítették, tették még változatosabbá.
A hét folyamán igyekeztünk minél színesebb programokat biztosítani a gyerekeknek. Jártunk lent a Duna parton, és megnéztük a helyi dottoval Esztergom és Párkány városát. Vácrátótra is ellátogattunk, ahol az arborétum munkatársai készítettek számunkra egy tanulságos és hasznos játékos feladatot. A hét közepén, a szokásos strand napot idén Esztergomban, az Aquaszigeten töltöttük, ahol a gyerekek rengeteg medencét próbálhattak ki; az igazán bátrak pedig a mélyvizes medencében az úszással is megpróbálkoztak István bácsi vezetésével.

A táborhelyen kreatív és tudományos feladatokkal találták szembe magukat a diákok; megismerkedhettek a régészkedés trükkjeivel, a fizika és a kémia csodáival, illetve a gyógynövények világával. Elkészítettük a saját darázs garázsainkat, és megalkottuk a Naprendszert, ami megtekinthető lesz majd a Mozgásjavítóban. A Kutyával az Emberért Alapítvány két munkatársának köszönhetően pedig kutyás trükköket is tanulhattunk. A tábort egy óriási diszkóval zártuk.

Reméljük, hogy jövőre is együtt nyaralhatunk! 🙂