Idén is volt sporttábor!

2023. július 10-15 között zajlott az idei sporttábor, Verőcén. 22 diák és 9 felnőtt érkezett hétfőn reggel az indulásra. Ebben az évben nagy fába vágtuk a fejszénket, mert nagyon különböző korosztályú és úszástudású diákokat hívtunk meg a táborba! Emiatt eleve két csoportban terveztük az úszóedzéseket.

A nagyok a váci strand 33 méteres medencéjében edzettek, a kisebbeket a tanmedencébe vittük, és további három csoportra osztva foglalkoztunk velük. Az időjárás csak egyszer húzta keresztül a terveinket. Csütörtök délelőtt az éjszakai és reggeli vihar miatt a kisebbek felmentést kaptak az edzés alól, csak a fedett nagymedencében úszók mentek edzeni. Mindig zseniális dolog nézni, ahogy diákjaink uralják a vizet, feszegetik határaikat, egyre javuló technikával, egyre jobb időeredményeket érnek el.

Az úszás mellett ismét voltak hajnali kondi edzések, délutáni ping-pong meccsek és egyéb sportos programok. Hétfőn kézműveskedtünk, pólót batikoltunk. Kedden átkompoltunk Visegrádra, ahol minigolfoztunk és boboztunk. Szerdán délután sárkányhajóztunk és túrakenuztunk; testközelből élveztük a nagy hajók által keltett hullámokat a Duna vizében megmártózva. Csütörtökön a Törökmező Kalandparkban állatokat néztünk, a csapat egy része a játszótéren játszott, a bátrabbak pedig a kötélpályákat hódították meg. Pénteken délután Csőváron várt minket két csodaszép, képzett ló és négy lovas szakember. A merész vállalkozók közül senki nem maradt ki a lovas programból, mindenkit sikerült felsegíteni a lóra. Volt aki sétált, volt aki tornázott a lovon, volt aki ügetett, sőt olyanok is voltak akik vágtáztak. Este „időutazáson” vettünk részt István bácsi jóvoltából. Régi táboros képeket és videókat néztünk, ahol többen megtalálták kiskori önmagukat. Ez számos mosolygós pillanatot okozott!

Szombaton reggeli után fájó szívvel, de tele élményekkel búcsúztunk Verőcétől. Szuper volt az idei táborozó csapat! A kicsik cseppet sem voltak megilletődve, a nagyok nagyon figyelmesek voltak velük. A régi táborozók szuper közösséget alkottak, ahová nagyon kedvesen befogadták az új résztvevőket. Új barátságok alakultak, mindenki megtalálta a társát a táboros közösségben.
A felnőttek is kiváló csapattá kovácsolódtak!

A tábor a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg.

Pályázat azonosító száma: NEAO-KP-1-2023/4-001212