VíziVándor 2023

Idén is felkerekedett a Mozgásjavító VíziVándor csapata, hogy meghódítson egy újabb útvonalat. Régi vágyunk vált valóra, amikor sikerült lefoglalnunk egy túrát a Mosoni-Dunán, és izgatottan vártuk a kalandot a gyors folyású, vadregényes folyón.
Sajnos az időjárás közbeszólt, így a táborunk inkább “vízi” volt, mint “vándor”.  A tervek szerint Rajkától Győrig csorogtunk volna, de a mostoha körülmények, a rengeteg eső és erős szél miatt kénytelenek voltunk néhány szakaszt és táborhelyet kihagyni. Amint egy picit jobbra fordult az idő, rögvest útnak indultunk: így láttuk a Trianoni zsilipet, ahol kristálytiszta vízben evezhettünk, a Lajtán felküzdve magunkat a jutalmunk egy közös cukrászdázás volt, és István bácsi vezényletével egy hatalmas sárkányhajót is meglovagoltunk.
A vacak időt színes programokkal vészeltük át: volt kvízest, bolondos, sportos csapatverseny, kézműveskedés és közös sütés-főzés, ahol újfent kiderült, palacsintából képtelenség eleget gyártani.
A hét testi és lelki megpróbáltatásait meglepő módon vízben pihentük ki: a mosonmagyaróvári termálfürdő meleg vize és komfortos vizesblokkja feledtette velünk szenvedéseinket.
A búcsúestén nem maradhatott el a fenomenális diszkó, ahol felcsendült a Vízivándor tábor összes ikonikus nótája a Pump it up-tól a Macarenan keresztül a Vamos a la playa-ig. Az indulás reggelén már csak egy dolog maradt hátra: mindenki megtudhatta, hogy ki volt a hét folyamán a titkos barátja, akinek az volt a feladata a tábor ideje alatt, hogy inkognitóban kedveskedjen neki.
A rendhagyó tábor összekovácsolta a társaságot, nehéz volt a búcsúzás, de elhatároztuk, hogy nem hagyjuk legyűrni magunkat, és jövőre újra nekivágunk a Mosoni-Dunának. Talán a legnagyobb dicséretet egy régi motorostól kaptuk a Facebook csoportunkban: “Még a kellemetlen időjárás ellenére is a legjobbat hoztuk ki a táborból. Idén is érdemes volt eljönni.”
A tábor nem lett volna ennyire gondtalan, ha nem támogat bennünket önzetlenül sok-sok magánszemély és cég anyagilag.
Köszönjük a bizalmat!