Ne parázz! Sportnap

2023

“Tavaly hagyományt teremtettünk, idén pedig hagyományt őrzünk.”

Szeptember 7-én közel háromszáz mozogni vágyó, mozgáskorlátozott és látássérült diák látogatott el intézményünkbe azért, hogy kipróbálja magát valamennyi parasportágban. Ezen a napon huszonhét sportág képviselői, paralimpikonjai vették birtokba az iskola összes zegét-zugát, hogy bemutatkozzanak az ország különböző tájairól érkező gyerekeknek. A jelenlévők között túlnyomó többségben a Mozgásjavító EGYMI diákjai szerepeltek, de szép számban képviseltették magukat más EGYMI intézmények, illetve az integrációban tanulók és családtagjaik is.
Az eseményt Locsmándi Alajos intézményvezető úr nyitotta meg, majd köszöntötte Novák Katalint, Magyarország köztársasági elnökét, aki szintén ellátogatott a programra. Az ajándékok átadását követően egy bemelegítő tornagyakorlat következett, amibe az államfő is szívesen becsatlakozott. Az elnök asszony a diákokkal és a paralimpikonokkal folytatott beszélgetés után olyan sportágakat is kipróbált, mint a boccia, az ülőröplabda, az atlétikai ülődobószámok, valamint a kerekesszékes vívás.
A rendezvény nagykövetei, Kiss Péter Pál paralimpiai bajnok kajakos, Száraz Evelin világbajnoki bronzérmes úszó, valamint Nagy Vivien Európa-bajnoki bronzérmes bocciás voltak, akik nem csak saját sportágaik népszerűsítésében vállaltak aktív szerepet, hanem kipróbáltak új területeket is.

A sportnap a Mozgásjavító EGYMI, a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége, a Mozgásjavító Diák Sport Egyesület, valamint a Paraktív Alapítvány együttműködésével valósult meg.

Köszönjük kollégáink rendkívüli csapatmunkáját, partnereinknek a támogatást és mindenkinek, aki részt vett az eseményen!

 

Cikkek és videók a “Ne parázz!” Sportnapról:

Magyar Nemzet

Magyar Paralimpiai Bizottság

WEBradio.hu

M1 Híradó (31:20-35:00)

HIRADO.HU