Karácsonyi ének

December 19-én beköszöntött a karácsony a Mozgásjavítóba.
Minden a karácsonyi vásárral kezdődött, amikor az új épület első emeletének folyosói megteltek asztalokkal, és felcsendült a Last Christmas című dal. A gyerekek varázsütésre avanzsálódtak árusokká és kirakodták portékáikat, különböző játékokat és kézzel készített díszeiket, amiket a lelkes vásárlók el is kapkodtak. Akinek megkordult a gyomra az ünnepi forgatagban, ő a Diákönkormányzat pultjánál csillapíthatta az éhségét és szomjúságát. A délután korántsem ért véget, hiszen még csak ez után következett a karácsonyfa körüli éneklés!
A felnőttekből és gyerekekből álló kórus a zsibongóban található jászol előtt kezdte meg a hangolódást, majd az iskola apraja és nagyja – az intézmény énekkarosainak vezetésével -, a “csíkos udvaron” felállított fánál zengte el a legszebb karácsonyi dalokat.
Sor került a “karácsonyi erdőhöz” készített alkotások eredményhirdetésére, valamint az idei karácsonyi képeslap pályázat győztesének nevére is fény derült. Nagyon sok mű érkezett be hozzánk, a zsűrinek pedig szebbnél-szebb munkák közül kellett kiválasztani a nyertest. A kisebb viták elsimítását követően megszületett a döntés, így idén Dobovai Norbert 4.a osztályos tanulónk rajzával kíván majd kellemes ünnepeket a Mozgásjavító EGYMI.
A 2023-as évet annak szenteltük, hogy megemlékezzünk intézményünk fennállásának 120. évfordulójáról. December 19-én elérkeztünk a programsorozatunk utolsó állomásához is, és 5 nappal a tényleges szülinap előtt, a Szentendrei úti Auchan cukrász csapatának, Zsitva Attilának, valamint Póczak Norbertnek köszönhetően felvághattuk az ünnepi tortánkat. Köszönjük Nekik!
Szeretnénk továbbá köszönetet mondani még Maka Gyulának és a 100 Tagú Cigányzenekar néhány tagjának, akik egy félórás koncerttel ajándékozták meg diákjainkat és kollégáinkat, ezzel felejthetetlenné téve az estét.

Köszönjük a Zsótér Pál Alapítvány és a Zuglói Önkormányzat támogatását!