Farsang 2024

Elmúlt farsang, itt hagyott,
de nekünk sok-sok vidám emléket adott!

Vízkereszt napjától hagyományosan a vidám lakomák, álarcosbálok, mulatságok, bolondozások, táncok, népünnepélyek, karneválok idejét éljük. Azaz az önfeledt ünneplést a húsvéti böjt előtt.

Mi is egész héten igyekeztünk farsangi hangulatot teremteni iskolánkban.

Hétfőn már érezhető volt a finom csörögefánk terjengő illata (amely kitartott egész héten), miközben fehér pólóban járt az iskola apraja-nagyja.

Kedden a kék színé és a maskaráké volt a főszerep.

Délelőtt az alsósok (és bárki, aki arra járt) fotózkodhatott a színesen díszített paraván előtt. Délután a jelmezes felvonulás következett, ahol a zsűri hozhatta meg a döntést a leg, leg, leg jelmezekről! Persze senki nem maradt jutalom nélkül!

A nyitó szám a tanártánc volt. A mozgásnevelők fergeteges, sokszínű produkciója megalapozta a jókedvet.

Aztán a lelkes alsósok következtek. Változatos egyéni jelmezekben perdültek-fordultak évfolyamonként a hősök, tündérek, állatok és a legkülönfélébb meseszereplők.

Végül a felsősök is megmutatták magukat. Különféle zenei stílust kellett megjeleníteni. Találkozhattunk ikonikus filmzenékkel, a 80-as évek disco zenéjével és pop stílussal. Felvonult maga a farsang, felcsendült a Hattyúk tava és egy boxmeccsnek is tanúi lehettünk. Felsőben is volt, aki egyéni jelmezbe bújt és így bűvölte el a közönséget.

A sok izgalmat pedig a felvonulást követő diszkóban ugrálhatták ki a gyerekek, ahol a múlt évhez hasonlóan a gimis fiúk voltak a lemezlovasok. Köszönjük Nektek, hogy minden zenei kérést igyekeztetek teljesíteni!

A DÖK-nek pedig a büféasztalra feltálalt szendvicseket köszönjük! Nagyon jóízűen fogyasztotta mindenki!

Szerdán felélénkült az iskola a sárga színben pompázó diákoktól és dolgozóktól. Ezen a napon a táncház töltötte meg élettel a színháztermet. Az alsósok itt folytathatták a mulatságot, ill. a szegény legénnyel együtt kiállhatták a próbákat. Végül pedig minden jól alakult, a szereplők boldogan éltek, amíg meg nem haltak.

Csütörtökön újonnan a fekete szín debütált és Boszorkány járást is tartottunk, ahol hangos énekkel és zajkeltéssel űztünk el minden gonoszt és a telet! Szinte az egész iskolát végig járva, sokakhoz eljutott a menet, nagy meglepetést okozva a diákoknak.

Pénteken piros színű pólókkal köszöntünk el a sok élményt adó héttől.

Jövőre sem maradunk farsang nélkül! Addig is szusszanjunk egyet…