XII. Fedorka – SoseVolt VersNap 2024

Nemcsak gyönyörű idő volt 2024. április 13-án Szekszárdon, de iskolánk versmondói még ragyogóbbá tették ezt a napot csodálatos eredményükkel, melyet A Csizmazia Alapítvány a Jövő Ígéretes Gyermekeiért alapítvány 12. alkalommal megrendezett Fedorka – SoseVolt Versnap Országos Találkozón értek el.

A döntőbe 387 tanuló közül választották be iskolánkból Papp-Szebeni Lizát (6.a), aki rutinos, mondhatni professzionális versmondónk, valamint Csordás Ákost (7.a), aki az előző tanévi felfedezettünk és aki mondhatni nagyon érzékeny és fogékony a versekből áradó érzelmekre, melyeket igen színvonalasan közvetít.

A versenynek a helyszínt a Babits Mihály Kulturális Központ és Művészetek Háza adta ez alkalommal is.

A döntőbe az online elküldött versekkel lehetett nevezni és 121 fiatal jutott tovább. 81 településről érkeztek a versenyzők az országos döntőbe határon innen és túlról is.

A zsüriben neves színművészek, rendezők foglaltak helyet és véleményezték az előadásokat. Kiemelték többek között, hogy minden esetben irodalmi értékkel rendelkező verset kell választani, ügyelni kell a magyar nyelv helyes használatára, valamint, hogy a versmondás pódium műfaj, ami annyit jelent, hogy nem eljátszani, hanem előadni kell a verset.

A mieink tökéletesen megfeleltek a kritériumoknak.

Liza ARANY minősítést kapott valamint Reménység Díjat, Ákost EZÜST minősítéssel jutalmazta a zsüri.

A gyönyörű eredményetekhez gratulálunk!