MexBalaton – Második nap

A második napon reggel mindenki az előző napi feladatokat és az esti beszélgetéseket kipihenve kelt fel, majd a reggeli és a gyors eligazítás után újult erővel vágtak neki a napnak.
A csapatok most nem a szállásról, hanem az előző napi célról, Révfülöpről indultak el, hogy eljussanak egészen Balatonakarattyáig. Ezt, a 65 km-es távot 8 diák és 5 felnőtt kísérő teljesítette végig, azonban a többiek is szép eredményeket értek el.
Akik nem Révfülöpről indultak el, azoknak a „rajtja” Tihany szélén, gyönyörű levendulás táj kíséretében zajlott, és ők onnan teljesítették a távjukat. A csapatok közös ebédjére Balatonfüreden, az Öböl Pikniken került sor, miközben megcsodálhatták a balatoni kilátást is.
Az étkezés és pihenés után páran itt már elindultak vissza a szállásra, azonban rájuk egy nagyon fontos feladat várt, ők voltak a vacsorafelelősök. Diákok, felnőtt kísérők és tanárok egy csoportja bográcsba készítette el az ínycsiklandó paprikáskrumplit, ami erőt adott a következő naphoz.
A teljes távot teljesítőkön és a főzőkön túl volt még egy harmadik csapat is, akik ezen a napon Tihany és Balatonalmádi között szintén szép eredménnyel közel 25 km-t tettek meg.
Az útvonal során most is több kisebb megállót beiktattak a csoportok, ahol a pihenésre mindig jutott idő.
A második nap megvalósulását is rengeteg kedves támogatónak köszönheti a csapat, akik különféle segítségekkel járultak hozzá a közös élményekhez.
A vacsora után most is beszélgetés és pihenés következett, majd a sportolásban elfáradt diákok és segítőik elindultak aludni, hogy a következő, azaz a záró napot is ugyan olyan erőbedobással teljesítsék majd.
Gulyás András