MexBalaton – Harmadik nap

Köszönjük Andrisnak, hogy a beszámolóival lehetővé tette, hogy mi – akik a távolból szurkoltunk -, is részesei lehessünk ennek az élménynek.
Gratulálunk az egész csapatnak; a szervezőknek, a diákoknak és kísérőiknek, mindenkinek, akik részt vettek az első MexBalatonon, valamint köszönjük a segítőknek és támogatóknak, hogy hozzájárultak a program sikeréhez.

“Az utolsó, azaz a harmadik napon az előzőekhez képest a könnyebb, sík déli-parti szakasz várt a csapatra, azonban ez bizonyult az eddigi leghosszabb távnak (Balatonmáriafürdő és Balatonakarattya között), a maga 78 km-ével, amit 8 diák és 5 felnőtt kísérő teljesített.
A többi versenyző a kisebb távokat két pontról kezdték el, Balatonmáriafürdőről, illetve Alsóbélatelepről, azonban együtt, közösen érkeztek be Fonyódligetre, majd követték a gyorsabb csapat tagjait a Balatonszárszói ebédre. Az ínycsiklandó lángosok után ki-ki elindult tovább különböző módokon a célállomására, Balatonakarattyára.
A kisebb távok indulói busszal siettek, hogy a 78 km-t megtévő társaikat már a „célterületen” várják, hogy utána együtt ünnepelhessék a sportolók, a segítőik és a szervezők a hétvége eredményeit.
Külön kiemelendő az is, hogy összesen tízen, azaz 7 diák és 3 tanár a nap végére teljesítette az egész idei MexBalaton távját, azaz a tavat három nap alatt megkerülve már több, mint 200 km-t tettek meg.
A program szervezőinek és résztvevőinek az elismerő okleveleket Bartos Adél, az MDSE elnöke; Locsmándi Alajos, a Mozgásjavító főigazgatója és Vereczkei Zsolt paralimpikon adták át, majd közös képek készítésével zárták a balatoni eseményeket.
A teljes MexBalaton-t rengetegen támogatták és segítették, így tudtak gördülékenyen megvalósulni a három nap programjai.
A záró ceremónia után mindenki elkezdett gyorsan összepakolni, majd fáradtan, de annál több szép pillanattal a szívükben indultak el hazafelé.”
Gulyás András