Paraúszás a pünkösdi hosszú hétvégén

A pünkösdi hosszú hétvége nyolc MDSE úszónak egy különleges lehetőséggel kezdődött. A Magyar Úszó Szövetség egy új, innovatív kezdeményezéssel állt elő a paraúszás népszerűsítése, a fiatal tehetségek felkutatása érdekében. Szeretnének minél több versenyzési lehetőséget biztosítani az ifjú reménységek számára.
Szombaton kora délután a Tüske uszoda adott helyet az első alkalomnak. Az elsődleges szempont nem is annyira a versenyzés volt. Nagyobb hangsúlyt kapott inkább az élménynyújtás, tapasztalatszerzés a még kezdő úszó növendékeknek. Versenyzőink 50m-100m távokon, három úszásnemben és teljesen új körülmények között igyekeztek a legjobb időeredményeket elérni. Egy emlékéremmel jutalmazták az aktív részvételt.
A kezdeményezés fontosságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy Sós Csaba az úszó- és paraúszó válogatott szövetségi kapitánya és Wladár Sándor a Magyar Úszó Szövetség elnöke személyesen is meglátogatta a rendezvényt!
További sok sikert kívánunk: Bende Liának, Czenki Pannának, Nagy Sárának, Szabó Tündének, Balajti Péternek, Földi Leventének, Máté Milánnak és Rácz Patriknak!