Tavaszi Cool-túra és AlaCool-túra programok

Tavaszi Cool-túra

Az integrációban tanuló középiskolás diákjainkkal előző héten a Magyar Zene Házában az állandó kiállítást látogattuk meg. A kiállítás elején mindenki kapott egy fejhallgatót, amiben – attól függően épp hol jártunk – zenék csendültek fel vagy épp mindenféle információt hallhattunk. A zene kialakulásával, különböző zenei stílusokkal ismerkedünk meg kezdve az ősi törzsi zenéktől, a népzenén, vallási és komolyzenén át a modernkori zenékig. A kiállítás végig interaktív volt, rengeteg dolgot ki tudtunk próbálni, mint például filmzenét komponálni vagy épp elgitározni a legmenőbb rock dalokat.

A múzeum után az élmények megbeszélésére és egy kis társasozásra kiültünk a Ligetbe, tökéletes lezárásaként a programnak.

Tavaszi AlaCool-túra

Az integrációban tanuló általános iskolás diákjainkkal a Magyar Zene Háza Kreatív Hangterébe tettünk látogatást, ami egy teljesen interaktív tér, ahol nyolc, zenével kapcsolatos játékot, eszközt próbálhattunk ki. Kipróbálhattuk, milyen lehet karnagynagynak lenni, összeállhattunk egy bandává és felvehettük stúdióban az első slágerünket, de játszhattunk egy ritmushajtányon és egy hangokat kiadó, majd dallammá összeálló golyópályán, illetve hanggal festhettünk szebbnél szebb geometriai formákat.

A látogatás után a családokkal együtt kiültünk a Ligetbe piknikezni, társasozni és megbeszélni, kinek melyik volt a kedvenc játéka a kiállítás során.