Erdei iskola – Időutazás a végvári harcok korába

Eljött a nagy izgalommal várt hét! 2024.06.10-14-ig tartott a 4.a osztályosok erdei iskolai projekthete, melynek főhadiszállása idén iskolánk Bíbor apartmanja volt.

Öt napunk során rengeteg olyan élményt szereztünk, amelyből megismerhettük az olvasmányaink alapján csak elképzelt török hódoltság korát, szokásait és emlékeit. Rövid animációs filmekből és az Egri csillagok részleteiből megfigyelhettük a végvárakban harcoló török – magyar seregek izgalmas középkori küzdelmét. De ami a legjobb, mi magunk is részesei lehettünk ennek Zsuzsa néniék, Enikő néniék által tervezett játékok során. Közös munkánkat dicséri középkori várunk, melyet festett óriásaink védenek már török -magyar barátságban.

A fiúk megfestették kardjaikat, lovagi tornán bemutatták harci tudományukat, így királynőjük lovaggá is ütötte őket. A török hajadonok rózsaparfümöt és török gyöngyös-fátylas fejdíszt készítettek maguknak, melyben később felvillantották elbűvölő hastánctudásukat is. Már azt is tudjuk, hogy kell turbánt kötni, sőt 3D-s tervezéssel védő talizmánt és Nazar szemet is készítettünk magunknak!

Örökre szívünkbe zártuk napsütéses kirándulásaink során Gül Baba rózsakertjét, a Mátyás- templom, a Halászbástya kőcsipkéit, valamint a Vajdahunyad várának középkori hangulatát. Zárónapunkon mi mással, mint fincsi török csemegék sütésével és egy kis visszaemlékezéssel búcsúztattuk az erdei iskolát. Balázzsal, közösségi szolgálatos vendégünkkel még egy kisfilmet is összeraktunk róla. Kár, hogy vége, bárcsak folytatódna!

Hála és köszönet mindazoknak, akik e hetet felejthetetlenné varázsolták nekünk!