Terápiás eszközökkel támogatja a Scitec Nutrition a Mozgásjavító Intézményt

A Scitec Nutrition 5 millió forinttal támogatta intézményünket, melyet jótékony márkanagykövetük, Szmereka László adott át. Az összegből különféle terápiás eszközöket vásároltunk, amelyek nagy segítséget nyújtanak a diákok mindennapi tevékenységei során, elősegítve fejlődésüket és rehabilitációjukat.

A 120 évvel ezelőtt alapított Mozgásjavító EGYMI mindig arra a törekedett, hogy a legkorszerűbb eszközökkel segítse az intézménybe járó súlyosan mozgáskorlátozott gyermekeket, tanulókat. Ezzel a támogatással újabb, fontos, az egyéni megsegítést támogató és terápiás eszközök beszerzésére került sor. Mindig is fókuszban volt az egyénre szabott fejlesztés, habilitációs-rehabilitációs munka. Az új eszközök beszerzésével újabb terápiák alkalmazását valósíthatjuk meg. Óriási köszönet, valamennyi a Mozgásjavítóba járó mozgáskorlátozott gyermek, tanuló nevében.” – nyilatkozta Locsmándi Alajos Intézményvezető az átadó-eseményen.

A Scitec Nutrition adományából beszerzett eszközök közé tartozik a Bobath kezelőágy, amely a mozgáskorlátozott gyermekek speciális mozgásneveléséhez elengedhetetlen. A BEMER mágnesterápiás eszköz a kerekesszékes tanulók mikrokeringésének javítására szolgál, míg a Standz állítórendszer a gyermekek fejlesztését és állapotuk megőrzését támogatja.

Számomra különösen fontos, hogy támogathatok egy ilyen nagyszerű intézményt, amely elkötelezetten segíti a mozgáskorlátozott gyermekek fejlődését és integrációját. Bízom benne, hogy az adományozott eszközök valóban könnyebbé teszik a diákok mindennapjait, hiszen az új felszerelések nemcsak a fizikai rehabilitációt és fejlesztést teszik hatékonyabbá, hanem hozzájárulnak a tanulók önállóságának és önbizalmának növeléséhez is. Reméljük, hogy ezek az eszközök hosszú távon javítják a gyermekek életminőségét, és lehetővé teszik számukra, hogy hatékonyabban kibontakoztassák képességeiket.– mondta Szmereka László az együttműködés kapcsán.

Képek: Scitec Nutrition