Bemutatkozás

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tisztelt Látogatónk!

Szeretettel köszöntöm a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium honlapján.

Intézményünket a Deák Ferenc Szabadkőműves Páholy tagsága 1903. december 24-én Nyomorék Gyermekek Menhelye és Egylete néven hívta életre.Büszkék vagyunk az elmúlt évszázad alatt elért fejlődésre, időről időre tisztelettel nyúlunk vissza a múlt elképzeléseihez, ötvözve azt a modernkor elgondolásaival. Ez a folyamatos megújítási szándék jelenik meg az intézmény történelmének minden szakaszában – mind az épített környezetet, mind a szakmai munkát tekintve.

Honlapunk segítségével szeretnénk bemutatni szerteágazó tevékenységeinket, az éppen zajlófejlesztési folyamatokat, elképzeléseket, szeretnénk hírt adni az osztályközösségek programjairól, a fontosabb eseményekről – s mindezt egy letisztultabb, az eligazodást jobban támogató struktúrába ágyazva. Nem titkolt szándékunk, hogy a honlappal támogassuk a naprakész információáramlást minden közvetlen és közvetett partnerünk, valamennyi iskolahasználó, érdeklődő számára.
Bemutatkozást kínálunk az intézményi feladatok megvalósítását patronáló csoportoknak is: a szülői szervezetnek, a Mozgásjavító Diák Sport Egyesületnek (MDSE), a mindennapi tevékenységünket támogató, az intézmény munkatársai által 1993-ban alapított Zsótér Pál Alapítványnak és egyéb támogató szervezeteinknek.

Bízunk benne, hogy megismerve minket, Ön is velünk együtt formálja a mozgáskorlátozott személyek társadalmi megítélését, elfogadását. Hisszük, hogy tevékenységeink folyamatos megújításával a mozgáskorlátozott gyermekek, fiatalok társadalmi beilleszkedését kell szolgálnunk – hiszen mindannyian valljuk: „Ha meg akarod váltani a világot, fogadd el olyannak, amilyen.” (Goethe).

Locsmándi Alajos
Intézményvezető