2016. 05. 30 – 06. 03-ig 4.a-b osztályosainkkal Verőcén az Erdei iskolában búcsúztattuk az alsó tagozatot.
Sok középkori érdekességet láttak, s tapasztaltak meg az ifjú lovagok és hajadonok. Bevezettük őket a fegyver-, ékszer-, ruha-, s parfümkészítés rejtelmeibe. A visegrádi Kispalotajátékokon pedig „profi” lovagok segítségével juthattak fel a magas Salamon-toronyba, ahol is felejthetetlen élményt nyújtó hadi bemutatóban volt részük. A nap fénypontjaként, csodálatos szakácsnőnk, Ágnes asszony által készített, burgonyaágyon tálalt sültkappanos lakomát fogyaszthattuk el – természetesen kézzel!
Apródjainknak volt részük bátorságpróbában is. Az étlapon szerepelt: éjszakai sátoros kint alvás, vízipisztolycsata, íjászkodás, s pancsolás a hideg Dunában.
Meglepetés érte gyermekeinket, mikor kedden és csütörtökön is látogatók toppantak be hozzánk. Nagy volt az örömük, hisz megismerhették leendő felsős osztályfőnökeiket, majd csütörtökön Alajos bácsiék nagy ölelésekben, „élménybeszámolókban” részesültek. Megcsodálták saját készítésű egyenpólóinkat is, melyek megtervezése, elkészítése a gyerekek kreativitását kellően megmozgatta.
Köszönet az Égieknek, hogy kegyesek voltak hozzánk, s az összes programunkat napsütésben és finom melegben élhettük meg, és az összes Földinek, aki nélkül e fantasztikus hét nem valósulhatott volna meg!!!

kep1 kep2 kep3 (1)