2016. június 28 – július 1. között iskolánk a Vilniusban, Litvánia fővárosában megrendezett Euro integrációs héten vehetett részt. Ez egy nemzetközi, speciális sportverseny, az ismert Játék határok nélkül vetélkedő mintája alapján. Ez előtt 2011-ben Wetterenben (Belgium) rendezték meg a versenyt, így mindenki nagyon örült, hogy pár év kihagyás után újra sor került e jeles eseményre és a gyerekek ismét összemérhették ügyességüket. Ebben az évben nyolc ország (Belgium, Csehország, Hollandia, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Németország, Szlovákia) vett részt a játékokon. A Mozgásjavító lelkes csapatát Bagi Vilmos, Horváth Hunor, Kertész Tamás, Búz Jázmin, Berta Krisztina és Lengyel Roland képviselték. Fiataljaink a felkészülés során egy bemutatkozó kisfilm elkészítésében is nagy szerepet vállaltak.
A szervező ország mindent megtett, hogy a résztvevők jól érezzék magukat, nagyszerű vendéglátók voltak. Az első nap lényegében utazással és ismerkedéssel telt. Másnap játékos formában, kilenc állomás érintésével Vilnius óvárosának nevezetességeit ismerhették meg a csapatok. A város gyönyörű parkjában elfogyasztott ebéd után a vendéglátó Atgajos iskolában a csapattagok valamennyien kézműveskedtek, és elkészítették az idei játékok logóját, a papírsárkányt. A vidám hangulathoz a litván népzene és ételkülönlegességek is hozzájárultak.
A nagy megmérettetésre a harmadik napon került sor a város egyik sportcsarnokában. Az ünnepélyes megnyitó után a csapatok önfeledten és tét nélkül próbálhatták ki magukat és mérhették össze erejüket négyféle adaptált labdajátékban (kosárra dobás, foci, röplufi és a teremhoki alapjául szolgáló játékos labdavezetés). Az igazi verseny – aminek tétje is volt – ezután következett: a kerekesszékkel közlekedő diákok speciális biciklizésben, míg a járók boccia-ban mutathatták meg tudásukat. A szervezők két csoportra osztották a résztvevő nemzeteket, a Mozgásjavító csapata saját csoportjában, mindkét sportágban aranyérmet szerzett.
A díjkiosztó ünnepségen egy csapat sem maradt érem nélkül, baráti hangulat jellemezte a sportnapot, ami a búcsúesten a fergeteges táncpartival csak tovább fokozódott. Felejthetetlen élmény volt részt venni ezen a nagyszabású eseményen.
Gratulálunk a Mozgásjavító csapatának az első helyezésekért!

4.                                  2.

3.                                  1.