A Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, EGYMI és Kollégium 2016. december 2-án rendhagyó nyílt napot tartott. A rendezvény idejére kitártuk kapuinkat, és megmutattuk az intézményben folyó munkát, a gyerekek mindennapjait. A programot szakmai előadások, attitűdformáló programok, bemutató órák, beszélgetések, intézményi séta, eszközbemutató és kerekesszékes tánc tarkították.

A rendezvényt Locsmándi Alajos intézményvezető és Dr. Házlinger György tankerületi igazgató (Budapesti XIII-XIV. Tankerülete) köszöntője nyitotta.
A programok közül elsőként iskolánk tánccsoportjának, a Mexdance-nek vastapssal jutalmazott előadására került sor, ezt követték aztán a szakmai előadások.
Előadóink között szerepelt idén a TASZ munkatársa, Milanovich Dominika, aki a fogyatékosok jogairól beszélt, arról, hogyan is tudják ezeket használni a hétköznapokban illetve hogy hová fordulhat egy fogyatékossággal élő fiatal, ha jogsérelem éri.
Dr. Gyarmathy Éva a tehetségről illetve a gyermek fejlődése és a teljesítményelérés közé álló akadályokról tartott izgalmas előadást. Kiemelte, hogy a tehetség sokszor a legyőzhető akadályokból is képes fejlődési erőt meríteni.
Adler Katalin a Békés Iskolák programot ismertette. Az előadás kitért arra, hogy az iskolai élet különféle szereplői mit tehetnek a biztonságos légkör kialakításának érdekében.
A szakmai előadók sorát A Route4u munkatársa, Dobai Tibor zárta, aki a kerekesszékkel közlekedők részére készített navigációs rendszert mutatta be.

Lőrincz Gábor, középiskolánk diákja népes hallgatóság előtt beszél arról, hogy a mozgáskorlátozottak és az épek nem különböznek egymástól, emellett javaslatokat tett arra is, hogyan kell viselkedni a sérült emberekkel.
Nagy sikert arattak a diákok számára összeállított programjaink, mely során a látogató gyerekek kipróbálhatták speciális eszközeinket és a mozgáskorlátozott gyermekekre adaptált sportjátékokat. A feladatok játékos formában ismertették meg az érdeklődőket a fogyatékossággal élők mindennapjaival.
Az óralátogatások során vendégeink meglátogathatták az óvodát és együtt játszhattak az ovisokkal, az iskolában pedig bepillanthattak az alsós és felsős osztályok különböző óráira. Szervezett keretek között barangolhattak az épületben, ismerkedve annak 113 éves történelmével, illetve az új épületrészek korszerű kialakításával, az apartmanokkal, uszodával, tornatermekkel.

A rendezvényen közel kétszázan vettek részt: érkeztek diákok és tanítóik különböző iskolákból „érzékenyítő” jelleggel, szakmai területek képviselői jöttek el az előadásokat meghallgatni illetve leendő óvodásaink, iskolásaink szülei ismerkedtek az intézménnyel.

tv_tasz  tv_nyito3tv_nyito2

tv_ovoda
TV_7
tv_nyito

tv_6tv_2

 

 

 
tv_4

tv_3tv_5
tv_1
tv_kozonseg