Március 17-én „TÁGULÓ HORIZONT – Mozgáskorlátozott gyermekek új terápiás lehetőségei” címmel szakmai napot tartottunk intézményünkben, melyre partnerintézményeinkből és a témakörben érintett iskolákból hívtuk kollégáinkat.
Nagyon nagy volt az érdeklődés a program iránt, iskolánk pedagógusain kívül 90 fő „külsős” jelentkezésénél zárnunk kellett a regisztrációt. Az így kb. 200 főt kitevő hallgatóság nem csak a színháztermet, de az aulát is elfoglalta, ahová kivetítőn közvetítettük az előadásokat.
Locsmándi Alajos intézményvezető megnyitóját követően Dr. Karcagi Veronika molekuláris genetikus: „Új megközelítés spinális izomatrophia és Dichenne izomdystrophia betegségekben” címmel tartott előadást, majd Dr. Domos Gyula ortopéd szakorvos mutatta be a komplex végtagdeformitások legújabb kezelési eljárásait és azok eredményeit. Dr. Büki György gyermekneurológus a MAES terápia tapasztalatait foglalta össze „Egy gyermekpszichológus dilemmái: milyen terápiát javasoljak pácienseimnek? A MAES terápia” címmel.
A szakmai programok zárásaként Dávid Sándor a korai fejlesztés területén alkalmazható SmartKids eszközöket mutatta be.
Nagyon sok ismerőst üdvözölhettünk a szakmai napon, akik pedig először jártak intézményünkben, azok intézménylátogatáson vehettek részt – és sokan éltek is a lehetőséggel.
Köszönjük az előadóknak az izgalmas és naprakész információkat, az érdeklődőknek pedig figyelmet és a kérdéseket, amelyekkel az előadások párbeszéddé alakulhattak.