Árny a Kövön/ Ország Lili művészete
2017. március 21-én a Magyar Nemzeti Galériában, a magyar művészet meghatározó egyéniségeit feldolgozó kiállítássorozatán, Ország Lili (1926–1978), a modern magyar művészet egyik kiemelkedő alakjának életművét bemutató tárlatán jártunk
A több mint háromszáz művet felvonultató kiállítás két különlegességgel is szolgál. Egyrészt – eddig még soha nem látott módon – hazai és külföldi analógiákkal, műveivel párhuzamban szemlélteti a művész látásmódjának alakulását.
Másrészt a kiállításon Ország Lili eredeti elképzelésének megfelelően felépül a Labirintus, benne a több mint ötvendarabos labirintus-sorozattal, mely ebben a teljességében még az 1980-as Ország Lili-emlékkiállításon sem volt látható.

A 90 éve született művész alkotásaiból korábban nem láthatott a közönség ilyen nagyszabású, teljes életművet átfogó tárlatot, melyet Koós Nikoletta nagyszerű vezetése varázsolt élménnyé.

Köszönjük a Zsótér Pál Alapítványnak a lehetőséget:
a 8.a (“művészetes”) és a 7.b osztály.

A Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállítása akadálymentes, mozgáskorlátozottaknak, kísérőjének ingyenes és május 1-ig látogatható.