Május 27-én ismét sor került a Játék Korlátok Nélkül érzékenyítő-ismerkedő programunkra, melyen ezúttal 4 csapat vett részt: érkeztek a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft-től (FSZK), a Budapesti Francia Iskolából és a Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskolából, eljött a Vasutasok csapata és kialakítottuk a Csalamádé (vegyes) csapatot is. Hogy miről is szólt ez a délelőtt, arról az FSZK bejegyzése ad nagyon informatív összefoglalót, ezt idézzük most:

“Leküzdöttük a korlátokat
Hogyan lehet gyorsan és hatékonyan közlekedni a különböző kerekesszékekkel és mozgást segítő eszközökkel a legkülönfélébb akadályok között?
Milyen érzés bekötött szemmel, csak a hallásunkra és a tapintásunkra hagyatkozva átjutni egy akadálypályán, miközben szinte semmit sem hallunk a zajban?
Milyen nehéz hosszú időn át, tartósan, hiba nélkül odafigyelni a legegyszerűbb jelnyelvi jelekre?
Többek között ezekbe is bepillantást nyerhetett az FSZK Nonprofit Kft.
8 fős csapata az elmúlt hétvégén a Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium által megrendezett, „Játék Korlátok Nélkül” névre keresztelt, vidám hangulatú érzékenyítő program keretében.
A különféle izgalmas és érdekfeszítő érzékenyítő játékokban négy csapat versengett egymással, és a végén szoros csatában az FSZK vidám és színes alakulata került ki győztesen a „küzdelmekből”, melyek során a résztvevők megtapasztalhatták a fogyatékossággal élők mindennapi nehézségeit, korlátait és együtt, egymást segítve kreatív megoldásokat találhattak azokra.”

Köszönjük az érdeklődőknek a lelkes részvételt!
Fotógalériánkba hamarosan felkerülnek a rendezvényről készült további fotók is.