Június 13-án egy fél napon át minden az egészségről szólt általános iskolásaink részére.

Az alsósok gyümölcskoktélokat készítettek, ízteszteken vettek részt bekötözött szemmel, totót töltöttek ki (Hányszor kell egy nap fogat mosni?), ismerkedtek az emberi szervezettel, a belső szervekkel. Aki akarta, a vércukor szintjét és a vérnyomását is megmérték, és a digitális technika sem maradt ki a sorból: tableteken 3D-ben kukkanthattak bele egy ember testébe. Az állomásokon a feladatokért, helyes válaszokért pontokat lehetett gyűjteni, a Legegészségesebb csapatnak járó vándorkupát idén a legtöbb pontot megszerző 4.B osztály kapta. Gratulálunk!
A délelőtt zárásaként az ebédlőben csupa egészséges alapanyagból salátákat, krémeket készítettek közösen, és jóízűen el is fogyasztották mind.

A felsősök eközben 8 helyszínen komolyabb témákon keresztül ismerkedtek az egészség különböző vetületeivel: szó volt a szépségápolásról a dualizmusban, megtudták, mit faltak a rómaiak, hallhattak a befőzés és tartósítás titkairól, szólásokon, közmondásokon, teszteken, rejtvényeken keresztül jutottak új információk birtokába. Megtudhatták, mit ettek elődeink, és hogy ma az okoseszközök hogyan állíthatók az egészség szolgálatába. És szerencsére a kényeztetés sem maradt el: cukros olajos arcradír, uborkás, joghurtos arcpakolás, relaxálás, és zöldségekből, gyümölcsökből préselt és facsart italok…bárcsak minden nap ilyen egészségesen telne! 🙂

Az eseményről készült fotók ide kattintva már elérhetők!