A FODISZ szervezésében, a Tátra Kupa nemzetközi versenyen négy egyesület ( KMSE, Miskolci Akarat SE, Pécs Lendület SE, MDSE) tíz sportolója vett részt négy kategóriában, Szlovákiában, Liptovsky Janban.

A BC1 kategóriában Langauer Katinka (Miskolci Akarat SE) kiegyensúlyozott, versenyzéssel, átgondolt játékkal a II. helyen végzett. Nagyszerű teljesítmény ebben a nagyon erős mezőnyben! Oláh Balázs (Pécsi Lendület SE)V. helyezett lett.

BC2 kategóriában Kalános Róbert ( MDSE) kiváló játékkal az elődöntőig jutott. Robi fantasztikus teljesítménnel IV. lett a 13 fős mezőnyben. Nagy Vivien (MDSE) IX. helyen végzett, szintén szép játékkal.

BC3 kategóriában Murguly Elemér(MDSE) a VIII. helyet szerezte meg, ellenfelét és a későbbi győztest nehéz helyzetbe hozta kiváló, taktikus játékával.

Nagy András (KMSE szintén szépen versenyzett, nagyon erős ellenfeleket kapott, de kiválóan helyt állt. Abramov Daninak (MDSE) ez a verseny nem sikerült, a labdacseréhez kevésbé tudott alkalmazkodni, sajnos utolsó helyen végzett. Szerencsére sikerült a teljes szettet kicserélni, reméljük az új labdákkal jobb eredményt tud elérni.

A BC4 kategória versenyzői közül minden játékos MDSE versenyzője volt. Szabó Alexandra nem tudta hozni formáját, sajnos kikapott ellenfeleitől. Suha Vivien a legjobb versenyzőkkel kezdett, sajnos nagyon nagy pontaránnyal kikapott. Lőrincz Gábor változóan játszott.

Az eredmények csatolva megtalálhatóak.

A versenyt a kiváló helyszínen, professzionális versenyrendezés és bírói munka jellemezte.

Pontosan követhető volt a verseny menete, a kijelző táblán folyamatosan feltüntették a meccsek állását, eredményeket. A bírók kiválóan felkészülve, a legújabb szabályok birtokában, főbírói vezetéssel, nagyon pontosan és pártatlan játékvezetéssel dolgoztak a meccsek alatt.

Kiváló szállásunk volt, mely a tornaterem mellett közvetlenül helyezkedett el, így könnyen és gyorsan a verseny helyszínére jutottunk.

A versenyre való szállítás kényelmes, kiváló busz biztosította, melybe az elektromos kerekesszékekkel jól el lehetett férni. Utunk végig biztonságos volt. Külön köszönet a buszvezetőnek kiváló emberi hozzáállásáért.

A Fodisz vezetőivel kiváló kapcsolatot tartottunk a verseny ideje alatt, segítségünkre voltak, amikor Murguly Elemér kiesett a kerekesszékből, illetve, Kalános Robit Brnoból szállították át személyesen Liptovsky Janba.

Összességében elmondható, hogy játékosaink a tavalyi évhez képest sokkal jobban teljesítettek, ezt a szlovák és angol kollégák is megállapították. A 2. és 4. helyezés kiváló eredmény ebben az olimpikonokat is felvonultató mezőnyben.

Köszönjük a Nagy és Abramov család segítségét!!

Köszönjük a Fodisznak, hogy lehetővé tette a versenyen való részvételünket!

Budapest, 2017.06.11-13

II. helyezett: Langauer Katinka