Játék Korlátok Nélkül

Október 14-én, míg az AmCham Alapítvány szervezésében zajlott intézményünkben az önkéntes munka, megrendeztük a Játék Határok Nélkül érzékenyítő programunkat is, melyen az Emberi Erőforrások Minisztériuma Fogyatékosságügyi Főosztályának a csapata, zuglói civilek és a Tata Consultancy, az EXXON és a KPMG munkatársaiból álló csapatok vettek részt.

A játék öt állomáson zajlott, ahol a csapatok pontokat szerezhettek, ebből állt össze végül a “verseny” végeredménye. Persze nem a verseny volt a fontos a délelőtt során, hanem hogy a részvevők megtapasztalhassák az ügyességi feladatok segítségével a különböző fogyatékossággal – látás-, hallás- és mozgássérültként – élők mindennapi korlátait. Egyúttal azt is, hogyan lehet túllépni az érzék- és mozgásszervi sérülésből adódó nehézségeken, hogyan lehet egymást segítve és támogatva csapatban eredményes együttműködni és hogyan lehet kreativitással, rugalmassággal leküzdeni és megoldhatóvá tenni a megoldhatatlannak tűnő feladatokat.

Reméljük, sok hasonló programot szervezhetünk még, amely segít különbözőségeink megélésében és azok elfogadásában.

Köszönjük a “Tégy Egy Lépést!” Alapítvány és a Zsótér Pál Alapítvány támogatását, amit a program megvalósításához nyújtottak!

Ide kattintva a galériában további fotók találhatók a játékokról.