Az ARC egy szabadon megtekinthető plakátkiállítás, amelyre bárki készíthet saját alkotást. Ez jó lehetőséget nyújt a véleménykifejtésre.
A plakátok sokféle témában készülnek, van köztük humoros, politikai témájú és társadalmi célú. Vannak egyszerűbbek és részletgazdagok is. Amelyik egyszerűbb, az annál beszédesebb. Egy plakát például a globális felmelegedés hatásaira hívja fel a figyelmet egy olvadó jégtáblán egyensúlyozó jegesmedvekölyök segítségével. Míg egy másik egyszínű háttérrel, egy toronydaruval és egy műugróval jelképezi a vizes világbajnokságot és előkészületeit. A készítő csak két sziluettet ábrázol, a többit a látogatóra bízza. Egy másik plakát bemutatja a készítés folyamatát, az ötlet születését. Az alkotók kommunikációját is ábrázolja egy internetes társalgás keretében, miként röviden megbeszélik a témát. De lehet, hogy ez szándékos, és csak a figyelemfelkeltést szolgálja. Van egy plakát, amely az Erzsébet-hidat egy nagy focipályaként mutatja be. Ez az ország labdarúgás iránti támogatószellemét jelképezi, vagy lehet, hogy mást is, de ezt a szemlélő dönti el. A legtöbb műalkotás ilyen, mindenki azt látja benne, amit szeretne. A készítő csak a gondolatmenet kiindulópontját adja meg, a többi az emberek dolga.
Ez a kiállítás jó program lehet a művészet iránt érdeklődőknek és a kikapcsolódni vágyóknak, valamint a megpihenésre szomjazó diákoknak. Érdemes megtekintenie annak, aki még nem látta.

Edelényi Márton