Október 19-én a 7.a osztály egy rendhagyó tanórán és látogatáson vett részt a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Az osztály az Arany János emlékkiállítást nézte meg Önarckép álarcokban címmel a múzeum pedagógusainak tolmácsolásában. A kiállítás Arany János életútját, költészetének állomásait mutatja be interaktív, látványos eszközökkel. Találkozhattunk a már jól ismert művekkel, klasszikusokkal, de megismertük Arany János humoros, rejtőzködő oldalát is érdekes hangzóanyagok, korabeli képzőművészeti alkotások, portrék és ismeretlen kéziratok segítségével.

Néhány gondolat, vélemény a tanulóktól:

“Amikor elmentünk a Petőfi Sándor Irodalmi Múzeumba, úgy kezdtük az egészet, hogy Arany János és Petőfi Sándor levelezését hallgattuk meg, továbbmentünk, és az egyik oldalt a művei, a másik oldalt viszont úgymond egy életéről képes bemutatót láttunk, megint csak haladtunk, és elértünk ahhoz a részhez, ami nekem a legjobban tetszett: a Toldi-erőgép, bár igaz, nem ment olyan jól, mivel túltoltam az erőt 😀
Továbbmentünk, és még volt egy csomó interaktív cucc, pl: érzelmet kifejező smile-ból zenét állított elő, és a végén volt egy teszt, az is tök jó volt, és utána odamentem a falhoz, ahol Arany János zenei művei voltak, mivel ő zenéket is költött.” (Péter és Adrián)

“Személy szerint nagyon tetszett a kiállítás,nagyon interaktív volt, nagyon élveztem, igazán érthető volt, szívesen megnézném a többi részét is a kiállításnak.” (Zsanett)