Játék Határok Nélkül

2018. június 22-én ismét a Mozgásjavító Iskola ad otthont a Játék Határok Nélkül elnevezésű nemzetközi vetélkedősorozatnak, nyolc ország csapatának részvételével. A játék az ismert nemzetközi televíziós vetélkedő mintájára jött létre még 1991-ben, Németországban – adaptálva mozgáskorlátozott gyermekek számára.

A verseny során a csapatoknak játékos ügyességi pályákat kell teljesíteniük, ahol a kreativitásnak, együttműködésnek is nagy szerep jut.

A játék hagyományainak megfelelően a csapatok összetétele azonos, hogy biztosítani lehessen az egyenlő esélyeket a versenyen. 2018-ban csapatonként négy járó és két kerekesszékes mozgáskorlátozott diák méri majd össze ügyességét.

A résztvevők 2018. június 20-23. között 4 napot töltenek Budapesten az Euro-integrációs Hét keretében, ez idő alatt részük lesz városnéző, kulturális és protokolláris programokban. Magára a vetélkedőre pedig – melynek témája ezúttal az ÖNÁLLÓSÁG, ÖNELLÁTÁS – június 22-én kerül sor.

Célunk, hogy a nemzetközi, komoly hagyományokkal bíró versenyt magas színvonalon, intézményünkhöz – amely ekkor ünnepli fennállásának 115. esztendejét – méltó módon rendezhessük meg.

Történelem:

1991-ben egy regensburgi speciális intézmény kezdeményezésére indult útjára a Játék Határok Nélkül című adaptált versenysorozat, több európai speciális iskola részvételével. 1993-tól a rendezvény elnevezése Euro-integrációs Hét, a célok között pedig megjelent egymás kultúrájának megismerése, az európai kultúra erősítése.

A Mozgásjavító intézmény 1992-ben csatlakozott a kezdeményezéshez, amikor a cseh partnernél volt a szervezés joga. 1992-től 2011-ig előbb évente, majd kétévente került megrendezésre a játék, 6-8 ország részvételével, mindig más helyszínen.

A Mozgásjavító 1995-ben és 2003-ban volt házigazdája a játékoknak.

2016-ban – 5 év kihagyást követően – a litván partnerintézmény Vilniusban újra megszervezte a vetélkedőt, amelyen a Mozgásjavító csapata a csoportjában első helyen végzett.

A 2018-as vetélkedő résztvevői:

  • Domov sociálnych služieb Hrabiny, Nová Baňa, Szlovákia
  • Centrum pobytových a terénních sociálních služeb, Zbuch, Csehország
  • Szkoła Podstawowa Specjalna nr 327., Varsó, Lengyelország
  • Vilniaus „Atgajos“ specialioji mokykla, Vilnius, Litvánia
  • Pater-Rupert-Mayer-Zentrum, Regensburg, Németország
  • Sint-Lodewijk, Wetteren, Belgium
  • Adelante Mytylschool, Valkenburg, Hollandia
  • Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, EGYMI és Kollégium, Budapest, Magyarország

Támogatás:

A teljes program anyagi hátterét – amely hozzávetőlegesen 5 millió Ft-ot tesz ki – a Mozgásjavító Iskola Zsótér Pál Alapítványa biztosítja a 72 résztvevő és kísérőik számára. Ehhez a szervezetnek támogatókra, együttműködő partnerekre van szüksége, akik akár anyagi hozzájárulással, akár szolgáltatások biztosításával segítik a rendezvény lebonyolítását.

A rendezvény támogatása az 1993 óta működő, közhasznú Zsótér Pál Alapítványon keresztül lehetséges.

Az alapítvány címe: 1145. Budapest, Mexikói út 60.
Adószáma: 18045570-1-42
Számlaszáma:10409015-90109809-00000000
A kuratórium elnöke: Kollár Katalin
Az alapítvány elérhetőségei: 06-1-251-6900
E-mail: zsoter[kukac]mozgasjavito.com

Kapcsolat:

Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, EGYMI és Kollégium

Zsótér Pál Alapítvány

koordinátor: Szily Krisztina

szily.krisztina[kukac]mozgasjavito.com

+36 0 251 6900 / 131 mellék

A Játék Határok Nélkül eseményt bemutató szórólap ide kattintva letölthető