Intézményünk jogelődje, az akkori Mozgásjavító Általános Iskola és Diákotthon tanárai és diákjai 1970. február 22-én megalapították a mozgáskorlátozottak sportegyesületét, a Halassy Olivér Sport Clubot (HOSC). Az egyesület megalakulásának napját, február 22-ét – az Országgyűlés döntése alapján – az idei évtől a Magyar Parasport Napjaként tarthatjuk számon.
Azért, hogy e jeles napról méltó módon megemlékezhessünk, csatlakoztunk a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny és Szabadidősport Szövetsége által életre hívott Lélekmozgató programhoz, és 2018. február 22-én NYÍLT SPORTNAPOT szervezünk intézményünkben. Szeretettel várjuk az érdeklődő iskolák diákjait, akiknek e napon lehetőséget biztosítunk arra, hogy különböző parasportokat próbálhassanak ki, megismerve ezzel mozgáskorlátozott diákjaink életének egy fontos szeletét. Hisszük, hogy ily módon közelebb kerülhetünk egymáshoz, jobban megérthetjük és megélhetjük a másik korlátait és lehetőségeit.
Négy sportágban hirdetünk részvételi lehetőséget (sportlövészet, görlabda, kerekesszékes kosárlabda és boccia) három idősávban (09:45, 10:45 és 11:45 órától). Regisztrálni a kiválasztott sportágra vagy sportágakra és időpont(ok)ra 2018. február 20. 24:00 óráig lehetséges a következő felületen: http://new.mozgasjavito.hu/php/parasport/
Szeretettel várjuk az érdeklődőket!