2018. február 22-én a Magyar Parasport Napja alkalmából, és csatlakozva a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny és Szabadidősport Szövetsége által életre hívott Lélekmozgató programhoz, iskolánkban NYÍLT SPORTNAPOT szerveztünk. Vendégeinknek e napon lehetőséget biztosítottunk arra, hogy különböző parasportokat próbálhassanak ki, megismerve ezzel mozgáskorlátozott diákjaink életének egy fontos szeletét. A négy sportág, amelynek szabályait és technikáját is igyekeztünk megmutatni, a sportlövészet, a görlabda, a kerekesszékes kosárlabda és a boccia volt. Közel 50 diák érkezett a környező iskolákból, hogy a saját bőrén is megtapasztalhassa e sportágak szépségeit és nehézségeit.

A nap kiemelkedő eseményeként intézményünkbe látogatott a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) elnöke, Andrew Parsons. A rövid látogatás során tanítványaink megmutatták neki az iskolát, beszélgettek mindennapjaikról, a sportról, céljaikról. Talán egyszer egy Paralimpián találkozhatnak vele újra…

És még mindig a Parasport Napja: iskolánk négy diákja és kísérőik meglátogatták a kistarcsai általános iskolát, ahol bemutattak két parasportot, a bocciát és a fúvócsöves dartsot, melyet az ottani diákok nagy lelkesen ki is próbáltak.

Képes beszámolónk erről a színes és izgalmas napról ide kattintva elérhető.