2018. március 23-án a Zenezóna Művészeti és Oktatási Alapítvány ünnepélyes keretek között átadta az első zeneszobát a Mozgásjavítóban. Az ünnepségen Szabó Balázs az iskola énekkarával közösen énekelte – a Roland Zeneiskola diákjainak hangszeres kíséretével – a Radnóti Miklós verse alapján született Bájoló című dalt. A zeneszoba jelentőségéről Locsmándi Alajos, a Mozgásjavító Intézmény vezetője és Kékkői Zalán, a Zenezóna Alapítvány kuratóriumának elnöke beszélt. Az ünnepség után pedig birtokba vettük a hangszereket, erről a lenti képek is tanúskodnak.
Nagyon köszönjük a Zenezóna Alapítványnak!
—————————————————————————————————————————————————————————————————
A Zenezóna Művészeti és Oktatási Alapítvány létrehozásakor legfontosabb célként a hangszeres oktatást és az élőzene népszerűsítését tűzték ki. Az Alapítvány munkájában a kezdetektől aktívan vesz részt Kékkői Zalán kuratóriumi elnök, valamint Kovács Áron és Greskóné Koller Krisztina kuratóriumi tagok.
Az Alapítvány több zenei neveléssel kapcsolatos programot is életre keltett működése során. 2016-ban indította útjára a „HANGSZERESSss” bemutató sorozatot, amelynek keretében általános iskolás gyerekek számára szerveztek élőzenei koncerteket, valamint játékos formában lehetőséget biztosítottak a könnyűzenei hangszerek megismerésére, kipróbálására.
A sorozat egyik állomása a Mozgásjavító Intézmény volt, ahol kezdetét vette az Alapítvány és az iskola együttműködése. Az intézményben tanuló mozgáskorlátozott fiatalok számára komoly nehézséget jelent a különórák látogatása, így az alapítvány és az iskola egy állandó zeneszoba létrehozása mellett döntött – az Intézmény falain belül.
A közel két éves munkánk eredménye, hogy létrejött a kor legmodernebb igényeit is kielégítő, könnyűzenei hangszerekkel felszerelt zeneszoba, ahol elektromos dobok, digitális zongorák, akusztikus és elektromos gitárok, basszusgitárok, erősítők, fejhallgatók, mikrofonok, kottatartók várják a zenélni vágyó fiatalokat. A közös zenélés megteremtésének érdekében egy komplett hangosító rendszer is kiépítésre került.
A zeneszoba kialakításával egyrészről megvalósul a Mozgásjavítóban tanuló mozgáskorlátozott fiatalok zenei oktatásának és a tehetséggondozásnak az infrastrukturális háttere. Másrészt a kialakított zeneszobában a gyerekek szabadidejükben kötöttségek nélkül vehetik kezükbe a hangszereket, gyakorolhatnak vagy közösen zenélhetnek.
A zeneszoba létrejöttéhez támogatást nyújtott a Nemzeti Kulturális Alap, a Kultúráért Felelős Miniszter Miniszteri Keret terhére Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere, valamint számos magánszemély és gazdálkodó szervezet.