Az idei tanévben is megrendezésre került az “Aranytoll” nyelvi-helyesírási verseny. Az elmúlt évek megszokott rutinjától eltérően ebben az évben már a második évfolyamon is meghirdettük a versenyt. Így a három évfolyamból összesen 15 tanuló mérhette össze nyelvi-helyesírási képességeit 2018. április 18-dikán délután. Mindenki helyt állt derekasan, ki-ki aranyló tollal, ceruzával, illetve számítógéppel. Az eredményhirdetésre múlt hét pénteken került sor. A második évfolyamról öten versengtek, közülük első helyezést ért el Budai Bence Barnabás (2.b), második lett Coman János Krisztián (2.a), valamint harmadik helyezettként Almási Zsófia (2.b) vehette át a neki járó oklevelet és ajándékot. A 3-4. évfolyamon 10 tanuló vett részt a versenyen. Az első helyen a tavalyi „címvédő” Hajdu Lili (4.b) végzett, míg a második helyezés Gigacz Gergőt (3.a) illette meg, valamint a harmadik hely Csike Boglárka Valériáé (4.b) lett.
Valamennyi résztvevő boldogan távozhatott egy oklevéllel, illetve „az érmesek” egy kis ajándékkal, jutalmul és köszönetképpen a versenyen való megmérettetésért, melyeket intézményvezetőnk, Locsmándi Alajos adott át dicsérő szavak kíséretében.
Ezúton is sok szeretettel gratulálunk még egyszer minden kedves tanulónak, aki elindult versenyünkön (a fentebb említett gyerekeken kívül) a 2. osztályból: Jámbor Vivien és Szajkó László; a 3. évfolyamról: Tóth Szilvia, Szuhai Gábor és Kovács Milán; a 4. osztályosok közül: Csúros Zsanett, Walczer Dóra és Barna Erik.

Budapest, 2018. április 23.
Hajas Eszter és Hegedűs Krisztina szervezők, lebonyolítók