Izgalmas eseményen vettek részt elsőseink 2018. május 24-én. Régi kollégánk, Katona Szilveszter, a Duna Tv Család-barát magazin társszerkesztője meghívásából a május 26-i adásának felvételén szerepelhetett nyolc tanulónk. A gyerekek az MTVA óbudai székházában különleges gyermeknapi műsor apropójából számos színes programba kapcsolódtak be.
A jószívű egyfejű sárkány, Sebaj Tóbiás és Mirr-Murr kandúr „atyja”, Csukás István mesével kedveskedett a kicsiknek a stúdió mesesarkában. A hosszú és feszített tempójú forgatásnak is köszönhető, hogy a kicsik el-elpilledtek a kényelmes babzsákokon.
Elsőseink az ötletsarokban együtt készítettek egy csokoládékészítő mesterrel ínycsiklandozó bonbonokat és nyalókákat, a szomjukat pedig házi készítésű szörpökkel, hűsítő limonádéval olthatták.
A forgatás külső helyszínen is zajlott, a székház udvarán légvár és szabadtéri sütés-főzés is volt, Stiller Tamás séf több, mint száz palacsintát készített a gyerekek nagy örömére. A kicsik természetesen aktívan közreműködtek a sok-sok finomsággal töltött palacsinta és a tárcsán készített csirkés egytálétel elkészítésében és elfogyasztásában.
A mókázáshoz, jókedvhez a kreatív tevékenykedés is hozzájárult, a gyerekek csodás festményeket készíthettek, különböző technikák elsajátításával ismerkedhettek meg.
Elsőseinket a nap végén hősies helytállásukért ajándékkal lepték meg a stáb tagjai, és a díszletet biztosító héliumos lufikból is hazahozhattunk két „csokorra” valót.