És akkor következzen a diákok véleménye…!
„Ellátogattunk a Petőfi Irodalmi Múzeumba az osztályunkkal, ahol az Arany János-kiállítást nézhettük meg. Anna néni vezetésével körüljárhattuk a termeket, és átmentünk a Szabó Magda életéről szóló részen is. Sok érdekességet tudtunk meg a két íróról. Voltak játékok, amelyeket kipróbálhattunk. Nagyon tetszett minden, és érdekes volt. Szívesen mennék még többször is.”
„Szerintem remek volt a kiállítás. Az interaktivitásnak köszönhetően érdekesebb és szórakoztatóbb, mint egy átlagos múzeum. Teljesen más oldalairól ismertük meg a költőt, mint eddig bármikor. Rengeteg érdekességet tudtunk meg a humoráról, műveiről, fiatalságáról és barátságáról Petőfivel. Ők ketten szinte mindenben egymás ellentétei, mégis jó barátok lettek. Megtudtuk, hogy nyelvújító volt. Érdekes, hogy a képeken mindig nagyon kimértnek és komornak mutatja magát, miközben volt másmilyen oldala is.”
„Nagyon szuper volt a PIM-ben. Egészen érdekes foglalkozáson vettünk részt. Anna néni fantasztikus idegenvezető. Azt az újdonságot tanultam meg, hogy Arany Jánosnak jó humorérzéke volt. A legérdekesebb Petőfi és Arany levelezése, valamint a játékok. Összességében remekül éreztem magam.”
„A PIM-ben nagyszámú új adatot tudtam meg. A kiállításon sok érdekes játékkal és gondolkodtató kérdéssel gazdagodtunk. Rengeteg információt szereztünk Arany János műveiről. A korszakról is sokat tanultam.”
„Nagyon tetszett az Arany János-kiállítás, mert jól van megtervezve. Elég viccesek és szórakoztatók a Toldival kapcsolatos játékok. Az is nagyon jó volt, amikor megnéztük a Petőfi Irodalmi Múzeum csodaszép kertjét. Szerintem remek, hogy volt valaki, aki körbevezetett minket a kiállításon, és elmondta nekünk a lényeget, illetve pár érdekességet Arany Jánosról. Remélem, lesz még ilyen kirándulás!”
„Ha összehasonlítom a Petőfi- és az Arany-kiállítást, akkor nekem az előbbi jobban tetszett, mert Anna néni többet mondott el róla. Nagyon szerettem a játékokat, főleg a toldis ügyességi feladatot. De különösképpen minden jó volt. Ha tehetném, többször elmennék, de más körbevezetésével, hogy megtudjam, ki mit mesél róluk, és hogyan mondja el. Szabó Magdáról is sok új ismeretet szereztem. Köszönöm, hogy ilyen szép élményben részesülhettem.”
Szerzők: a 8. a tagjai, természetesen…