Az idei évben 11-dik alkalommal szerveztünk boccia edzőtábort az MDSE 13 sportolójának június 25-től, valamint meghívtunk két versenyzőt is Miskolcról és a Pető Intézetből.

A tábor helyszíne a Mozgásjavítóban volt. Minden nap hétfőtől-péntekig 07.30-13.00 óra között zajlottak az edzések, és a mérkőzések. Korán reggel a BC1-2-BC4 játékosok kezdtek egy másfél órás edzéssel az UTT-ben, majd a második reggeli elfogyasztása után 10 órától ők csapat és páros mérkőzéseket játszottak az ATT-ben.

A rámpás BC3 játékosok 10.00 órakor kezdték az edzéseket, kis szünet közbeiktatásával 12.00 órától egyéni körmérkőzéseket játszottak ebédig.

Az ebéd utáni csendes pihenők után az alábbi programok követték egymást: Hétfőn taktikai megbeszélést és szabály ismertetés Zsolt bácsival, valamint a boccia dobások egységesített angol elnevezését ismertettem. Kedden este a belvárosban sétáltunk, BKK-val közlekedtünk. Szerdán Bán Éva nénivel logikai játékokat játszottunk, szülinapokat ünnepeltünk, majd este boccia meccseket néztünk, elemeztünk. Csütörtökön délután sikeresen kiszabadultunk a Fortély sátorból, miután megfejtettük a lakatkódokat és megtaláltuk a kulcsot a kijárathoz, pizza partival ünnepeltük szabadulásunkat. Pénteken délután hazautazás.

A munkánkat öt fő asszisztens és öt közösségi szolgálatos tanuló segítette. Köszönjük munkájukat!

Köszönjük a „Tégy egy lépést!” Alapítvány, a Magyar Nemzeti Bank és Boros Károly egyéni szponzor támogatását!

László Anita Mária, táborvezető