A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) idén ünnepli 10. születésnapját, így a már hagyományos Tanévnyitó Ünnepsége is e jubileum jegyében került megrendezésre szeptember 21-én.

Az ünnepséget Sárfalvi Péter, az EMMI, Sportért Felelős Államtitkárság helyettes államtitkára nyitotta meg, köszöntő beszédet mondott Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest Főváros humán főpolgármester-helyettese, valamint a két szervezet közötti együttműködést is megemlítve felszólalt Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke. Szabó László, a házigazda FODISZ elnöke és Toponári Gábor, a FODISZ ügyvezető elnöke is természetesen köszöntötte a vendégeket.

A Tanévnyitó Ünnepség alkalmat teremtett arra, hogy a FODISZ eddigi eredményeit és jövőbeli terveit megossza a vendégekkel: a sportszakemberekkel, a fogyatékosságügy képviselőivel, pedagógusokkal, nevelőedzőkkel, diákokkal, kollégákkal, együttműködő partnerekkel, valamint, hogy elismeréseket, díjakat adhasson át azoknak, akik sokat tettek a fogyatékossággal élő gyermekek sportolásért, és azoknak a diákoknak, nevelőpedagógusoknak, akik igazán eredményesek voltak a 2017/2018-as tanévben.

Örömmel adunk hírt, hogy a díjazottak között a Mozgásjavító többszörösen is képviseltette magát!

A díjazott szülők között volt Száraz Istvánné és Száraz István –  Száraz Evelin, mozgássérült úszó szülei. A sportoló diákok között elismerést kapott Papp Dávid Zsolt és Rohácsi Kristóf úszók (felkészítő tanáruk Kovács-Kézdy Réka), valamint Csomós Julka és Gigacz Gergő bocciasok (felkészítő tanáruk László Anita Mária). Díjat kapott Száraz Evelin úszás sportágban, (ő most már a Vasas színeiben úszik, edzője Szabó Álmos).

A 10. jubileumi év kapcsán a fentieken túl a FODISZ 10 köznevelési intézményt is díjazott, amelyek a FODISZ sportrendezvényein a legeredményesebben, legaktívabban zárták az elmúlt tanévet. Köztük volt intézményünk is, így a DECATHLON Magyarország felajánlásának köszönhetően sporteszközökhöz jutottunk.

Szívből gratulálunk minden díjazottnak és az eredményben közreműködőknek!