Iskolánk is csatlakozik néhány programmal a CodeWeekhez, melyet a héten (október 15-19.) elsősorban informatika órákon valósítunk meg.

A gyerekek szófelhőket készíthetnek, amit feladványként meg lehet oldani. Ha már kódolás, fejtsünk kódokat! A feladványokat a Zsibongóban vagy az infótanároknál lehet elérni, ill. a https://www.protopage.com/codeweek2018 oldalon is megtekinthető bárki számára.

A felsősök és a gimisek egy rendhagyó „Ismered a sulidat?” WallaMe túrán vehetnek részt, ahol a kiterjesztett valóság is a segítségükre lesz. Az elsősök QR-kódos keresővel betűvadásznak.

Légy Te is kódfejtő! A megfejtéseket október 22-én éjfélig várjuk a kihelyezett dobozba, vagy a codeweek@mozgasjavito.com e-mailcímre.

KÓDRA FEL!

Háttérinformáció: 
Az európai programozási hét egy alulról szerveződő kezdeményezés, amelynek célja a programozás és a digitális jártasság szórakoztató és érdekes módon történő bemutatása. Az idén október 6-21. között lehet csatlakozni a programokhoz.
Miért érdemes csatlakozni?
„A programozás megtanulásával jobban tájékozódunk a gyorsan változó világban, segít megérteni a különböző technológiák működését, készség- és képességfejlesztő hatásának köszönhetően pedig új ötleteket és innovációkat dolgozhatunk ki.”