Beszámoló a Boccia Országos Bajnokságról (Pécs, 2018. október 20-21.)

Az MDSE Boccia csapata 10 fő versenyzővel, 5 edzővel 4 kategóriában vett részt az Országos bajnokságon. Összesen 4 érmet nyertek versenyzőink. A csapatból először vett részt országos felnőtt versenyen Csomós Julka és Gigacz Gergő. Elmondható, hogy versenyzőink általánosságban kiegyensúlyozottan versenyeztek az első napon, minden versenyzőnk továbbjutott a selejtezőkből az elődöntőkbe, ahol 3 kategóriában is ellenfélként kerültek össze, egymást kiejtve.

BC2 kategóriában Kalános Róbert bajnoki címet nyert. Robi minden meccsét megnyerte a bajnokság folyamán, kiegyensúlyozottan versenyzett. Sajnos Nagy Vivien a 2017. év címvédő országos bajnoka most nem jutott döntőbe. BC3 kategóriában Murguly Elemér nehezebb kezdeti mérkőzésekkel került tovább a másnapi döntőkbe, ahol nagyon szépen felépített játékkal megszerezte a bajnoki címet. Csomós Julka újoncként, első versenyén bátran, okosan versenyzett és 3. helyezett lett. Külön gratulálunk az eredményéhez!! Majercsik Zoli igaz nem jutott döntőbe, de új segítőjével kiválóan együttműködtek a játék felépítésében. Abramov Dani korábbi országos bajnokunknak sajnos most nem volt jó formában, a nyolcad döntőben kiesett a versenyből. A BC4 kategória versenyzői közül Lőrincz Gábor összeszedett, pontos játékkal veretlenül jutott a döntőbe, ahol 2. helyezett lett. Első országos érme versenyzőnknek és kiváló teljesítmény. Szabó Alexandra lázas betegen vett részt a bajnokságon, ahol szépen felépített, tudatos játékkal versenyzett, 4. helyezett lett. Másik újoncunk Gigacz Gergő elképesztő játékkal verte ellenfeleit. A versenyen a Jövő Reménysége Kupát kapta, amit az edzők szavazása alapján ítélnek oda, tavaly Suha Vivien vihette haza. A Hazai 1. kategóriában Gazda László kiválóan versenyzett 7. helyet szerezte meg.

Köszönjük az Abramov, Csomós, Gigacz, Majercsik, és a Nagy család kitartó együttműködését az egész verseny folyamán, segítségükkel nagyban hozzájárultak sikereinkhez!

Valamint köszönjük a MI-IT Travel támogatását, amivel utazásunkat szponzorálta!

2018. október 22.

László Anita Maria
Boccia szakkör vezető

Eredmények:

BC2
1.Kalános Róbert-Országos Bajnok (MDSE)
2.Langauer Katinka (Miskolc Akarat SE)
3. Trampuz Kristijan (Horvátország)
VII. Nagy Vivien (MDSE)

BC3
1.Murguly Elemér (MDSE) segítő: Szász Zsolt
2.Szőke Ádám (Kecskemét MSE)
3.Csomós Julka (MDSE) segítő: Schaffer Orsolya
5. Majercsik Zoltán (MDSE) segítő: Bolgár Tamás
6. Abramov Dániel (MDSE) segítő: Lőczi Tímea

BC4
1.Hegedűs László (Szeged MA)
2.Lőrincz Gábor (MDSE)
3.Berkes Gergő (Pécs Lendület SE)
4.Szabó Alexandra (MDSE)
5.Gigacz Gergő (MDSE)

Hazai 1.
7.Gazda László (MDSE)

A Jövő Reménysége Kupa 2018: Gigacz Gergő (MDSE)
A legtöbb versenyzővel részt vett csapatnak járó Kupa : MDSE

BC2 KATEGÓRIA 1. KALÁNOS RÓBERT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


BC3 KATEGÓRIA

1.MURGULY ELEMÉR segítő:SZÁSZ ZSOLT, 3.CSOMÓS JULKA segítő:SCHAFFER ORSOLYA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BC4 KATEGÓRIA 2. LŐRINCZ GÁBOR

A CSAPAT