2018. november 9 – 10 között az ORFMMT Gyermek Szekciójának szervezésében ötödik alkalommal rendezték meg az Országos CP Kongresszust, melynek idei alcíme „CP-vel az iskolapadban”
Az idei konferencia fő témája az iskolakezdés, kisiskolás kor, amikor kiemelt jelentőséget kap a gyermek pozicionálása, az iskolapad, íróasztal adaptálása, a felsővégtagi-funkciók fejlesztése és szükség esetén speciális segédeszközök vagy az írást helyettesítő eszközök (tablet) használatának biztosítása. A tanulás mellett a gyermek önállósodása és kortárs kapcsolatainak kialakítása, fenntartása is egyre nagyobb hangsúlyt kap. Mindebből érthető, hogy az iskolakezdés a CP-s gyermekek, a családjuk és a terápiák, terapeuták szempontjából is mérföldkő, a jövőt illetően meghatározó jelentőségű.
A konferencián több kollégánk is előadóként, kerekasztal beszélgetések résztvevőjeként szerepelt: Ágoston Gabriella, Balázs Szabina, Bartos Adél, Gasparicsné Csillag Ágnes, Schäffer Orsolya, Sebján Zoltán, Tóth Adrienn és Ursu Zsuzsa.