2019.01.08-án délelőtt 9. évfolyamosaink „drámai pillanatokat” éltek át.
A Nyitott Kör Egyesület pályázatát elnyerve, Zsótér Pál Alapítványunk támogatásával tanulóink egy fantasztikus, interaktív foglalkozáson vehettek részt három színész, Zoltán, Böske és Balázs vezetésével. Az alaptörténet napjaink időszerű problémáját feszegette, az iskolai zaklatás, kirekesztés és a felelősség kérdését körbejárva. A fiatalok észre sem vették, és pillanatok alatt szakadtak ki a jelenből, s kerültek bele egy másik dimenzióba, egy másik város másik gimnáziumába, a 10.c osztály életébe. Az alapmű címe „Stréber” volt, mely önmagában is beszédes szó. A mindvégig láthatatlan főszereplőre, Nikire utal, kit mindenki (tanár, osztálytárs, szülő, barátnő) ismer, mégsem tud mit tenni, mikor az egyszer csak eltűnik. A drámaóra olyan magával ragadóan szippantotta be ifjainkat, hogy pár perc után természetesen, s önfeledten léptek az aktuális szerepekbe, váltak egyik pillanatról a másikra támadó vagy épp védő osztálytársakká, illetve közönyös vagy figyelmes tanárokká. A történet ugyan jól ért véget, de a lezáró beszélgetésnél a felelősök keresése heves vitát- érvelést váltott ki a tanulókból.
„A szekálóból is lehet szekált” – ilyen és ehhez hasonló, spontán életbölcsességek hagyták el szájukat, melyek ennek a drámának a segítségével úgy tűnt, már aktívan beépültek gondolataikba.
Hálásan köszönjük a lehetőséget a Nyitott Kör Egyesületnek és nagy szeretettel várjuk színészeiket vissza a Mozgásjavítóba!