Iskolánkban idén először, egy egész hetes farsanggal búcsúzhattak a téltől kicsik én nagyok. Minden nap más színbe öltözött az iskola apraja-nagyja, és táncoltunk, jelmezbe bújtunk, buliztunk vagy nevetve tapsoltunk…

A hét alaphangulatát a piros szín és a felnőttek tréfás előadása adta meg „A pletykás asszonyok” című mesejátékkal, majd a napot régi kedves barátaink, a Napraforgó együttes fergeteges télbúcsúztató táncháza zárt. Kedden fehérbe öltöztünk, az alsós gyerekek pedig fantasztikusan kreatív és ötletes jelmezeikben vonultak, s izgultak a tombola sorsolásnál. Harmadnap sárga színben vártuk a délután megrendezett diszkót, ahol egy igazi DJ teremtett fergeteges hangulatot. A negyedik napon – melyen a zöld szín dominált – a felsősöké volt a főszerep, ők adták elő vicces, ugyanakkor nagyon felkészült produkcióikat a zsűri előtt. A jó hangulatú délutánt a tanárok és asszisztensek táncos előadása alapozta meg, majd a Mozaik együttes zenélése zárta. A hét záró mozzanata volt a kiszebábok elégetése, melyet közös fánkozás koronázott meg a pénteki nagyszünetben – mindez kékbe öltözve.

A hét során minden osztály sütött valamilyen fánkot és készített kiszebábot, ill. busó álarcot, ezzel nemcsak tanulták, de gyakorolták is a farsangi ünnepkör szokásait.

Reméljük, jövőre is lesz lehetőségünk ilyen sokszínű, szórakoztató élményt kínálni gyermekeink számára, amit mi felnőttek is nagyon élveztünk. Köszönjük a Zsótér Pál Alapítvány programokhoz nyújtott anyagi támogatását.

Cser Alexandra pedagógus, Ursu Zsuzsanna és Váradi Mónika gyógypedagógusok, a programok szervezői 

Elkészült a fotógaléria is, ahol – ide kattintva – további fotók nézegethetők a farsangi programokról.