Nem megy ritkaságszámba, hogy a Mozgásjavító diákjai cirkuszba mennek. 2019.március 12-én azonban a gimnázium 8 diákja egy rendhagyó, „tudományos” előadáson vehetett részt, ahol a szokásos produkciók új megvilágításba, pontosabban új megközelítésbe kerültek. A fizika, kémia, biológia mellett még az irodalom is megjelent.
Nem csak azt tudhattuk meg, hogy a produkciók milyen fizikai törvények szerint működnek, hanem láthattunk genetikai érdekességként zebmárt is, „aki” egy zebra és egy szamár kereszteződéséből született, az afrikai elefántok pedig érzékeny ormányukkal vették el a nézők, többek között a mi diákjaink kezéből is a répát, de az „elefántfogkrém” előállításához a kémiai ismeretekre is szükség volt. No, meg a matematika is előkerült egy kis kombinatorikai számítással.
Köszönjük a Magyar Nemzeti Cirkusznak és Sinkó Andrea tanárnőnek, aki a szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnáziumban tanít , hogy részesei lehettünk ennek a rendezvénynek, ahol a lélegzetelállító mutatványok mellett sokat tanulhattunk is.

Barsy Anna pedagógus