Néhány napja 2 kis padlórobot „vendégeskedik” az iskolában. Az Edison robotok a játékos tanulás motiváló eszközei, nem csak színesebbé teszik az órákat, hanem megadják az első lépéseket a programozás terén.

Ennek a kis robotocskának páratlan előnye, hogy több nyelven is programozható, kisebbeknek a beépített vonalkódtól a block- és ikonos programozáson keresztül teljesen az Edisonok számára is „érthető” EDPhyton-ig. Éppen ezért jól fejleszti a problémaalapú feladatmegoldást, az algoritmikus gondolkozást. Az Edison sok beépített érzékelőt tartalmaz, így képes a vonalat követni, de akadályelkerülésre is programozható, sőt egymással is képesek kommunikálni vagy netán szumózni, zenélni, világítani. A felhasználási lehetőségét növeli, hogy lego-kompatibilis, így szuper járgányból a kreativitás szab csak határt, hogy mivé alakul. Az Edisonok megfordultak több alsós osztályban, de a felsősök is találkozhattak vele informatika, fizika és matematika órákon.

Köszönjük az Edison futam szponzorainak, hogy megismerhettük ezt a nagyszerű eszközt. Bővebb információ: http://www.meetedison.hu/

– Barsy Anna pedagógus –