Az idei tanévben is megrendezésre került az “Aranytoll” nyelvi-helyesírási verseny. Már második alkalommal hirdettük meg a versenyt a másodikos kisdiákok körében is. A három alsós évfolyamból így összesen 15 tanuló mérhette össze nyelvi-helyesírási képességeit 2019. április 25-dikén délután. Mindenki helyt állt derekasan, ki-ki aranyló tollal, ceruzával, illetve számítógéppel.

Az eredményhirdetésre e hét hétfőjén került sor. A második évfolyamról négyen versengtek, közülük első helyezést ért el Gelencsér Áron (2.a), második lett Takács Lilla (2.a), valamint harmadik helyezettként Csordás Ákos (2.a) vehette át a neki járó oklevelet és ajándékot. A 3-4. évfolyamon 11 tanuló vett részt a versenyen. Az első helyen Ujpál Dalma (4.b) végzett, míg a második helyezés Almási Zsófit (3.b) illette meg, valamint a harmadik hely Budai Barnabás Bencéé (4.b) lett. A helyezést elért versenyzőinknek járó jutalmat Locsmándi Alajos, intézményünk vezetője adta át.

Ezúton is sok szeretettel gratulálunk még egyszer minden kedves tanulónak, aki elindult versenyünkön (a fentebb említett gyerekeken kívül) a 2. osztályból: Kálnoky Eleonóra; a 3. évfolyamról: Coman János Krisztián, Kiss Piroska, Nahimi Míra és Szajkó László; a 4. évfolyamról Csonka Dávid, Gigacz Gergő, Kovács Milán és Szuhai Gábor.

Hajas Eszter és Hegedűs Krisztina szervezők, lebonyolítók