A Zsótér Pál Alapítvány tavaly decemberi pályázatát a Miniszterelnökség támogatásra méltónak ítélte, így iskolánk egy újabb kisbusszal gyarapodott: egy új, 9 üléses, akadálymentessé, és kerekesszékek szállítására alkalmassá tett Citroen Jumper került így a birtokunkba! Az utastérben található 6 ülés kivehető, és helyettük kerekesszékek rögzíthetők be egy speciális sínrendszer segítségével. A busz fenntartását a Közép-Pesti Tankerületi Központ vállalta, ezúton is köszönjük. A jármű színes és vidám matricázása mindenki tetszését elnyerte (köszönet a tervezőnek, Szeberin Rékának).

Az átadó ünnepségen jelent volt dr. Schaller-Baross Ernő helyettes államtitkár úr, dr. Reiser Dávid főosztályvezető úr és Mogyoróssy Attila, a Közép-Pesti Tankerületi Központ szakmai vezetője. És persze a gyerekek, pedagógusok és szülők is velünk ünnepeltek.

A köszöntő és köszönő beszédeket követően négy diákunk, Csike Bogi, Csomós Julka, Marosi Bence (ők mindannyian nagyon szép eredménnyel szerepeltek versmondó versenyeken), és Kiss Péter Pál, újdonsült parakajak Európa Bajnokunk tette meg az első utat az új járművel. Nagyon elégedetten szálltak ki a próbakör után, legszívesebben tovább utaztak volna a Balatonra 🙂

Támogatóink egy rajzot kaptak tőlünk emlékbe, amelyet az 5.b osztály készített, és főszereplője természetesen egy busz.

Vásárhelyi Gyöngyi néni gyűjtése és tervei alapján egy kis kiállítást is rendeztünk, amely az iskola elmúlt 60 éves busz-történetét mutatja be. Igen, az első buszt az iskolánk 1959-ben kapta!

Az ünnepség után vendégeink bejárták a házat, megismerték az óvodát, néhány tantermet, a robotika termet és a szenzoros terápiás szobát, látták az uszodát és az apartmanokat.

Köszönjük, hogy elfogadták meghívásunkat, és köszönjük a Miniszterelnökség támogatását!

Fotógalériánkban – ide kattintva – további fotók találhatók a délelőtt eseményeiről.