“10 év 10 játék” mottóval rendeztük meg a X. Mozgásjavító Kupa keretében a 9. Ügyességi versenyt.
Az ügyességi versenyeket tematikusan rendezzük, így az évek alatt volt már Olimpia, kerestük a Seuzo kincseket, megrendeztük a Vizes VB-ét, a foci EB-ét, voltunk Ökoiskola, megtaláltuk  a királylány gyűrűjét, és megemlékeztünk a “Sportolj Velünk! ” és az “1 perc és nyersz!” játékokról.
Ebben az évben tíz állomáson keresztül idéztük fel a már megtartott játékokat, így ünnepelve meg a 10 év legszebb pillanatait.
A kupasorozatot minden évben országosan hirdetjük meg, így részt vett: Pécs, Békéscsaba, Sály, Miskolc, az integrációban Budapesten tanulók csapatai és a Mozgásjavító csapatai. Összesen 174 mozgáskorlátozott diák sportolt egy napon át.
A verseny megnyitóján Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, valamint Locsmándi Alajos intézményvezető motiválta szavaival a versenyzőket.
Az ügyességi játékokkal párhuzamosan megrendezésre került a már hagyományossá vált foci kupánk is, ahol szintén mozgáskorlátozott diákok vesznek részt. A rangadó, mint már több éve mindig Sály és a Mozgásjavító csapatai között zajlott. A foci kupára egész évben nagyon készülnek a focisták, és minden évben hatalmas mérkőzéseket vívnak. Ezek közül is kiemelkednek a sályi és a mozgásjavítós tanárokból álló “Old school” csapat és a diákok csapatainak küzdelmes csatái.
A versenynap végén megtartottuk az ünnepélyes eredményhirdetést.
Az érmeket Urr Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára, Horváthné Pálfi Judit, a Mozgásjavító DSE elnöke, Révész Rita intézményvezető helyettes, és Locsmándi Alajos intézményvezető adták át.

Díjazottak:
Alsó osztályos korcsoportban:

  1.  Csalamádé (a Budapesten, integrációban tanuló diákok csapata)
  2.  Unikornisok (Sály)
  3.  Oroszlánok (Mozgásjavító)

Felső osztályos korcsoportban:

  1.  Pécsi Spanok (Pécs)
  2. Turmix (a Budapesten, integrációban tanuló diákok csapata)
  3.  Orion (Mozgásjavító)

Foci Kupa

  1.  Mozgásjavító FC
  2.  Menjünk át Edelénybe (Sály)
  3.  Sály FC

A Mozgásjavító Kupa azért jöhet létre évről évre, mert a Mozgásjavítóban van egy szakmai és lelkes csapat, amely célul tűzte ki, hogy a diákoknak sportolási és versenyzési lehetőséget biztosít, lehetőségeinek megfelelően maximálisan támogatja az utánpótlás nevelést. Így ma már van Európa Bajnok úszónk, kajakosunk, nemzetközi élvonalban versenyző úszóink, bocciásaink. A haza parasport mozgalom aktív szereplői vagyunk, rendszert építettünk ki, melynek szakmai alapjait biztosítani tudjuk, ugyanakkor az FMSSZ, a FODISZ és az MPB támogatása nélkül nem tudnánk megvalósítani komplex programunkat. Együttműködésünk segíti, hogy a hazai parasportok utánpótlás-nevelése folyamatos lehessen.

A mai napon kiállítottuk emlékeinket: összegeztünk, és ünnepeltünk! Köszönjük, hogy velünk vagytok, hogy velünk voltatok!
Vágjunk bele a következő 10 évbe:-)

Bartos Adél szomatopedagósus

Az eseményen készült fotók ide kattintva érhetők el.